Здравейте колеги,
От шест месеца съм собственик на Туран'05, 2.0 дизел (BKD).
Доволен съм от машината.
Преди няколко дни ми се наложи да сменя акумулатора - една сутрин ми отказа да запали и се наложи да го зареждам. След зареждането запали без проблем и карах няколко дни... след което пак ми го нарави същия номер...
Като изкарах акумулатора, оказа се че е произведен през далечната 2003г. (м.Март) - 74Ач Магнети Марели.
Казах си, че е нормално осемгодишен акумулатор да е сдал багажа и направо купих друг - Exide 74Ah.
При монтажа ми измериха напрежението на заряд - при запален двигател и включени консуматори (фарове, мигачи, музика, климатик...) ми показа 14,4V, което според майстора (и прочетеното тук, във форума) е ОК.
Измериха ми с ампермер и тока на консумация при изгасен (заключен и с изключени всики консуматори) автомобил и се оказа че е 250-300 мА. Според това, което изчетох по въпроса във форума - тази стойност изглежда доста висока. Според майстора е възможно и да е нормална за модела...
Колата е с изцяло фабричното оборудване - оригинална алармена система и фабрично радио RCD300. Не остават никъде запалени лампи в купето...
Преди Турана имах Венто и при него консумацията в покой беше (по спомен) 30-40мА.
Въпроса ми е - дали тези 250-300мА консумация в покой на автомобила са нормални за този модел? Все пак е наблъскан с една камара електрооника...
Ще съм благодарен, ако някой с подобен автомобил сподели, колко е при него консумацията.
Въпрос за консумация от акумулатор - Туран
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за консумация от акумулатор - Туран
На първите модели тази консумация - 220мА стои точно 30мин и след това пада на 30мА.
На последните същата консумация стои точно 15мин и пак пада на 30мА.
Мерено на няколко коли.
Така се държи и голф 5. Логично е и при пасата да е така.
За това по-важно е тока след тези 30мин на колко пада.
На последните същата консумация стои точно 15мин и пак пада на 30мА.
Мерено на няколко коли.
Така се държи и голф 5. Логично е и при пасата да е така.
За това по-важно е тока след тези 30мин на колко пада.
- hop
- Автомобил: VW Touran 2005
- Двигател:
Явно трябва доста да се изчака...
При измервнето, което аз направих изчаках едва 10 минути след заключването, като през първите 30-40 секунди консумацията е около 1А, след което пада на 400-500ма за около още половин-една минута и след това се установява на 250мА.
Още тази вечер ще го измеря отново, като го изчакам половин час след заключването и ще видя, какъв ще е резултата.
При измервнето, което аз направих изчаках едва 10 минути след заключването, като през първите 30-40 секунди консумацията е около 1А, след което пада на 400-500ма за около още половин-една минута и след това се установява на 250мА.
Още тази вечер ще го измеря отново, като го изчакам половин час след заключването и ще видя, какъв ще е резултата.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Точно така пада консумацията. 

- hop
- Автомобил: VW Touran 2005
- Двигател:
След като изчаках половин час, консумацията падна на 25-30 мА, което вече е нормално.
Благодарности на колегата Andonov.
Благодарности на колегата Andonov.
- bigmiro
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
А на Пасат 98 ТДИ 1,9 АФН каква трябва да е консумацията при покой?
Има ли време след което пада под началното показание?
Има ли време след което пада под началното показание?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И при него трябва да е около 25-30mA макс.
При него няма такова време.
При него няма такова време.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”