Отварям нова тема за подобрения по Шаран а..
началото е в темата " Спря да свети таблото на Шарана (Алхамбра) "
засега са : смяня на осветлението на арм. табло със светодиоди .
Смяна на осветлението на часовника в синьо / сини светодиоди/.
Смяна на лампата в пепелника със сини светодиоди..
Ще има снимки.
Следват радио и климат, после крачно осветление
Добавени снимки на часовник - на контакт и на габарити/ фар
Ъпгрейт на Шаран
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Ъпгрейт на Шаран
- Прикачени файлове
-
- IMG_4167m.jpg (78.85 KиБ) Видяна 3746 пъти
-
- IMG_4168m.jpg (73.27 KиБ) Видяна 3751 пъти
Последна промяна от kris11 на Пон 15 апр 2013 12:58, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: VW Sharan 1.9 TDI
- Двигател: 2000
Re: Ъпгрейт на Шаран
Много добре изглежда.
Ако може да дадеш и малко подробности какво къде точно пипна, щото примерно там е малко меко за захващане та как си го поставил, аз там мисля да застопоря примерно една навигация която да си стои постоянно там, ама как да го сложа ми е малко тъмна Индия
Ако може да дадеш и малко подробности какво къде точно пипна, щото примерно там е малко меко за захващане та как си го поставил, аз там мисля да застопоря примерно една навигация която да си стои постоянно там, ама как да го сложа ми е малко тъмна Индия

- kris11
- VW експерт
- Контакти:
joyrex написа:Ако може да дадеш и малко подробности какво къде точно пипна, щото примерно там е малко меко за захващане та как си го поставил,
До 2001г там е мястото на часовника. Нищо не съм местил или закрепвал.Има 2 вида часовници - този стандартния и такъв за печки за подгрев.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
Елементарно включване на ЛЕД Дневни светлини автоматично при контакт и гасене при включване на габарит.
Елементи :
1. 2 бр.релета LEG -12F "RAYEX Electric'-от Конрад цена по 0,90 лв бр.
15А/24В комутиран ток.С 1 превключващ контакт .Размери 15х18х15мм .Консумиран ток 34 мА.
2. 1бр диод !N 4001 до 7 имам си ги от преди.
3.Малко проводници с различни цветове от някоя стара инсталация.
4.Сцепена гофра от някоя стара автомобилна инсталация с вътрешно ф 6-8 мм.
5.Поялник, тинол,терсмосвиваема шлаухка, ел.изолационна лента и кабелни превръзки / биндерленти/.
6. Стойка за предпазител с кабели и кабелна обувка за болт ф 6 мм /използвах от 1 Ренде , както и гофрата.
Специално за ADY На Шарана най-удобно е ;
1.към + са на акумулатора се закача кабелната обувка със стойката за предпазител, прикрепва се към снопчето, което отива към блока с релета над радиатора до левия фар.
2. От по-малкия съедител на това блокче с релета се взема + на контакт от жълто-черния кабел / горен ред гнезда, извод най-в ляво като се гледа с/у автомобила.
3. по-дълъг черен проводник завършващ с кабелна обувка за минуса на акумулатора. Прекарва се под акумулатора заедно с проводника за габарита и плюсовия извод от диодните светлини. В гофра под акумулатора и се прикрепва с кабелни превръзки за съществуващите снопове / към блока с релета и отиващите към ляв фар.Минусовия извод от ЛЕД светлините се запоява към черния проводник отиващ към минуса на акумулатора на удобно място ,изолира се и се вкарва в гофрата.
Извода вземащ инфо за включени габарите се запоява към проводник сив с черна лента от куплунга на ляв фар /за габаритите/.
ЛЕД светлините съм хванал със самонарезни под бронята отсрани на фаровете за мъгла, и отчетено разстояние за да не пречи на куката и въжето за теглене
Релетата са на обемен монтаж, лепнати 1 за друго с капка лепило. и навряни в подходяща кутийка изолирана със силикон. Изпадна ми 1 кръгла кутийка от едновремешните ленти за фотоапарат на Орво..
Всичко вече е закачено
Елементи :
1. 2 бр.релета LEG -12F "RAYEX Electric'-от Конрад цена по 0,90 лв бр.
15А/24В комутиран ток.С 1 превключващ контакт .Размери 15х18х15мм .Консумиран ток 34 мА.
2. 1бр диод !N 4001 до 7 имам си ги от преди.
3.Малко проводници с различни цветове от някоя стара инсталация.
4.Сцепена гофра от някоя стара автомобилна инсталация с вътрешно ф 6-8 мм.
5.Поялник, тинол,терсмосвиваема шлаухка, ел.изолационна лента и кабелни превръзки / биндерленти/.
6. Стойка за предпазител с кабели и кабелна обувка за болт ф 6 мм /използвах от 1 Ренде , както и гофрата.
Специално за ADY На Шарана най-удобно е ;
1.към + са на акумулатора се закача кабелната обувка със стойката за предпазител, прикрепва се към снопчето, което отива към блока с релета над радиатора до левия фар.
2. От по-малкия съедител на това блокче с релета се взема + на контакт от жълто-черния кабел / горен ред гнезда, извод най-в ляво като се гледа с/у автомобила.
3. по-дълъг черен проводник завършващ с кабелна обувка за минуса на акумулатора. Прекарва се под акумулатора заедно с проводника за габарита и плюсовия извод от диодните светлини. В гофра под акумулатора и се прикрепва с кабелни превръзки за съществуващите снопове / към блока с релета и отиващите към ляв фар.Минусовия извод от ЛЕД светлините се запоява към черния проводник отиващ към минуса на акумулатора на удобно място ,изолира се и се вкарва в гофрата.
Извода вземащ инфо за включени габарите се запоява към проводник сив с черна лента от куплунга на ляв фар /за габаритите/.
ЛЕД светлините съм хванал със самонарезни под бронята отсрани на фаровете за мъгла, и отчетено разстояние за да не пречи на куката и въжето за теглене
Релетата са на обемен монтаж, лепнати 1 за друго с капка лепило. и навряни в подходяща кутийка изолирана със силикон. Изпадна ми 1 кръгла кутийка от едновремешните ленти за фотоапарат на Орво..
Всичко вече е закачено
-
- Автомобил:
- Двигател:
Би ли публикувал снимка с начина на разположение на дневните светлини,че не мога да им харесам място.Благодаря предварително.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
abarakow написа:Би ли публикувал снимка с начина на разположение на дневните светлини,че не мога да им харесам място.
Абе бих , но не съм спазил изискването от 600 мм м/у тях заради куката за теглене . Не стърчат напред, а са вписани в вдлъбнатината .На около 130 мм са от вътрешния край на фаровете за мъгла
- Прикачени файлове
-
- IMG_4227m.jpg (45.43 KиБ) Видяна 2915 пъти
-
- IMG_4228m.jpg (46.86 KиБ) Видяна 2916 пъти
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,
Искам да попиам от къде мога да си намеря часовник за Шарана,защото на неговия е нещо с прецакан дисплей.
Благодаря предварително.
Искам да попиам от къде мога да си намеря часовник за Шарана,защото на неговия е нещо с прецакан дисплей.
Благодаря предварително.

- kris11
- VW експерт
- Контакти:
makata93 написа:Искам да попиам от къде мога да си намеря часовник за Шарана,
Автоморга. Има 1 в Шумен , но е цифромания.Ако поръчваш оттам задължително с опция провери преди да платиш и пак не е гаранция.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”