Туран 2010 ecofuel проблем със запалването сутрин

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
kam4o
Автомобил:
Двигател:

Туран 2010 ecofuel проблем със запалването сутрин

Мнениеот kam4o » Сря 10 окт 2012 8:59

Здравейте колеги. Купих си турана юни месец и до сега не съм имал проблем със запалването. С падане на температурите обаче се появи такъв. Сутринта три пъти трябваше да препалвам, докато най-накаря реши че ще запали. Температурата беше около 6-7 градуса. При първото запалване двигателя вървя няколко секунди и угасна. Така беше и при второто и третото.Дори имам чуството, че не работеха всички цилиндри. Някакво тресене се усещаше.Направи ми впечатление, че автоматичния смукач май не се задейства, защото оборотите бяха 800/мин., а доколкото знам трябва да са поне 1100.Друг път съм забелязвал да се задейства. Бихте ли споделили впечатления и евентуални решения на проблема.Първата регистрация е 10.2008 год.... за показания на километража няма да споменавам, че един Господ знае на колко е.

kam4o
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със запалването сутрин при ecofuel

Мнениеот kam4o » Чет 11 окт 2012 11:33

Колеги, на никой от Вас / метанджиите/ ли не му се е появавал подобен проблем. Аз така или иначе ще търся сервиз, в който да го отстраняват, но все пак ми се щеше да чуя мнения, че тия по сервизите.... търсят под вола теле, за да вземат повече пари.

Потребителски аватар
plamkata_pz
Автомобил: CADDY LIFE - POLO 9N
Двигател: BSX 2007 - BBY 2003

Мнениеот plamkata_pz » Чет 11 окт 2012 20:07

Колега kam4o забеляза ли колата ти на бензин ли запали или направо на метан?

kam4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam4o » Чет 11 окт 2012 21:01

plamka мисля че си беше на метан, защото като се активираха показанията на борд-компа си показваше кг/100 км., а това се случи няколко минути след запалване. не вярвам толкова бързо да е прехвърлило... ако е била на бензин. това показание на бензин го няма. иначе ми е прехвърляла на бензин - без проблем, но единствено като свърши метана.не съм имал проблеми с палене, когато е на бензин, но се е случвало през топло време. Мисля да я оставя да свърши метана, за да си пали само на бензин и да видя дали ще го има проблема. ако имаш съвети, ще се радвам да ги споделиш.

Потребителски аватар
plamkata_pz

Мнениеот plamkata_pz » Нед 14 окт 2012 20:46

Имах подобно тресене при студен двигател и след като смених свещите се оправи ,но не гарантирам че и във твоя случай ще бъде това причината.

kam4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam4o » Вто 16 окт 2012 10:11

Свещите ги смених още като взех колата... на 10 000 км. са,по принцип им дават 25-30 000. Умишлено оставих колата без метан, за да запали само на бензин.... проблема явно го дава при бензина.... ще се ходи до сервиз на vw, то е ясно :(

Потребителски аватар
plamkata_pz

Re: Туран 2010 ecofuel проблем със запалването сутрин

Мнениеот plamkata_pz » Сря 17 окт 2012 20:46

Дано да минеш по-тънко в сервиза и като оправиш нещата пиши.

Потребителски аватар
esto
Автомобил: caddy ecofuel
Двигател: BSX

Мнениеот esto » Пон 29 окт 2012 22:12

провери датчика за температурата на двигателя

kam4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam4o » Сря 31 окт 2012 10:22

Разговарях със специалист по електрониките на автомобила. Посъветва ме да покарам около 200-300 км. на бензин, за да се почистят дюзите. Проблема все още не е решен, въпреки че има известно подобрение. Според него би могло да бъде и температурен датчик, но тъй като пътувам всеки ден с колата, не ми е останало време да я оставям по сервизи. Вероятно ще направя почистване на дюзите и евентуални ще бъдат диагностицирани датчиците. Може би ще се случи следващата седмица. Ще пиша, като решим проблема.Надявам се да бъда полезен на колеги с подобен проблем.

Потребителски аватар
esto
Автомобил: caddy ecofuel
Двигател: BSX

Мнениеот esto » Сря 31 окт 2012 22:36

Можеш сам да го обърнеш на бензин без да чакаш газта да свърши, като изключиш буксата на датчика за налягането в рейката за газта.

kam4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam4o » Пет 09 ное 2012 10:55

За всички, които имат подобен проблем или проявяват интерес. Решението на описания по-горе проблем се оказа много просто. Сутрин при първо запалване, давам два-три пъти на контакт, за да "подкачи" гориво... след това пали от първия път. Малко странно за автомобил, произведен 2008 год., но явно заради това че върви почти винаги на метан, бензина си се "прибира" в резервоара.
Успех :)

Bat Vili
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bat Vili » Съб 17 ное 2012 21:43

Системата работи по следният начин: след известен престой на колата (около 10-15мин.) без да работи двигателя, когато отвориш шофьорската врата се активира релето на бензиновата помпа. Т.е. ако имаш проблем с датчика на вратата, окабеляването й или със самото реле, което е малко вероятно, то е напълно нормално, да се налага да даваш няколко пъти контакт за да се активира помпата и да направи необходимото налягане на горивото. Също така е възможно дори и самата помпа да дефектира вече.

kam4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam4o » Нед 09 дек 2012 11:44

Бат Вили, ти ме хвърли хвърли в размисли. Действително имам проблем с централното на шофьорската врата. Налага се някой път да отварям с ключа. Това за налягането в помпата ми го каза познат, който има сервиз за диагностика на електроники. Трябвало да се извърши замерване на налягането. Проблема е, че постоянно я карам и няма как да оставя в сервиз... Сигурно и това ще стане... скоро жената ще си взема кола, та ще карам нейната :/ . Като се замисля май ще е най добре да я вкарам в спец сервиз, макар че и от такива не съм много доволен, но това е за друга тема във форума.

Bat Vili
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bat Vili » Пон 10 дек 2012 22:33

kam4o написа:Бат Вили, ти ме хвърли хвърли в размисли. Действително имам проблем с централното на шофьорската врата. Налага се някой път да отварям с ключа. Това за налягането в помпата ми го каза познат, който има сервиз за диагностика на електроники. Трябвало да се извърши замерване на налягането. Проблема е, че постоянно я карам и няма как да оставя в сервиз... Сигурно и това ще стане... скоро жената ще си взема кола, та ще карам нейната :/ . Като се замисля май ще е най добре да я вкарам в спец сервиз, макар че и от такива не съм много доволен, но това е за друга тема във форума.

Успех :да:

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”