VW Sharan 99 год. не работят инструментите по таблото. Закачахме с го с VAG-COM и при тест на инструментите всичко си работи. След като запалим колата не мърда никоя стрелка (оборотомер , бензиномер , температура на водата).На таблото светят 2 лампички като габаритчета и след натискане на спирачката лампичките изгасват. Прегледахме масите в купето до бушоните и зад жабката. Всчико е стегнато.
Някакви насоки, ако друг колега се е срещал с този проблем
VW Sharan не работят инструментите по таблото !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Sharan не работят инструментите по таблото !
И аз имах такъв проблем с шаран 95г.Незнам дали имат нещо обшо, но при мен смениха някакъв процесор в самото табло и се оправи макар и от третия опит.Защото тези процесори (или там каквото е)се оказаха китаиски.И не в сервиз за коли а в сервиз за телевизори.
защото
защото
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
При мен ,пък понякога не иска да запали.На диагностиката въобще не разпознава компютъра.След време пали и исписва някаква грешка,която я изписвала на всички докарани и пипани от "разбирачи".Така ми обясни майстора.Можело да има охлабени кабели....!!!Та къде са възможните маси.Въобще къде се намира компютъра на това чудо?Да ме извини колегата че му пиша в темата,но проблема е сходен.Ако може колегата да обясни по-подробно за въпросния процесор.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
@След време пали и исписва някаква грешка,която я изписвала на всички докарани и пипани от "разбирачи".
И номера на грешката е ?? Тя сама си говори за неизправността. Има голяма вероятност да не ти е от компа , а от имобилайзера.
И номера на грешката е ?? Тя сама си говори за неизправността. Има голяма вероятност да не ти е от компа , а от имобилайзера.
- mIRIx
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема се оправи след смяна на табло, явно спецовете които връщат километражи са зацапали процепа
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
В момента чакам друг диагностик пък да видим.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”