Проблем с абс

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Проблем с абс

Мнениеот produxan » Чет 01 май 2014 14:31

Колата е форд галакси 1.9 тди реално си е почти чист шаран . Проблема е следният абс започна да сработва от време на време при леко натискане на педала на спирачката,закачих колата на ваг ком изписа следните грешки : 00285 - ABS Wheel Speed Sensor; Front Right (G45)
35-10 - - - Intermittent
00285 - ABS Wheel Speed Sensor; Front Right (G45)
16-10 - Signal Outside Specifications - Intermittent
От там поръчах нов датчик на колелото и го смених , но лампата продължава да свети и остана само едната грешка която е постоянна:1 Fault Found:
00285 - ABS Wheel Speed Sensor; Front Right (G45)
35-00 - -
Някой ако е имал такъв проблем ще бъда благодарен да помогне :th_up

Последна промяна от produxan на Чет 01 май 2014 17:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Re: Проблем с асб

Мнениеот hvp800 » Чет 01 май 2014 15:00

Като за начало си промени заглавието за да ти помогнат повече хора ( не АСБ, а АБС) та АБС-а взима данни точно от датчика на предно дясно колело и там трябва да търсиш проблема, В моя случай буксата на самия датчик се беше прецакала и кабела се измъкваше леко, оттам светеше лампа на АБС а на моята кола имам и АСР, Огледай хубаво кабелите за скъсано и наранено и да знаеш че нов датчик ( особено менте) не е никаква гаранция, преди време сменях датчика на скоростната кутия няколко пъти

Потребителски аватар
hvp800

Re: Проблем с абс

Мнениеот hvp800 » Чет 01 май 2014 18:17

Колега отговарям ти в темата защото така е редно и тук му е мястото да се обсъждат нещата а не на лични, От това което ми писа не разбрах дали си проверил за дефекти и наранявания на кабелите от и към АБС датчика, И също така вярвам си наясно че лампата на АБС-а гасне при скорост 30км и нагоре, Т,е, ако си сменил датчика и дадеш контакт лампата няма да угасне

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Чет 01 май 2014 18:57

hvp800 написа:Колега отговарям ти в темата защото така е редно и тук му е мястото да се обсъждат нещата а не на лични, От това което ми писа не разбрах дали си проверил за дефекти и наранявания на кабелите от и към АБС датчика, И също така вярвам си наясно че лампата на АБС-а гасне при скорост 30км и нагоре, Т,е, ако си сменил датчика и дадеш контакт лампата няма да угасне

Значи старият ми датчик беше прекъснат или по точно почти прекъснат като протрит беше говоря за 1-та жичка към буксата този датчик го сложих днес на обед няма протрито,смачкано по кабела карах днес колата около 150 км през който съм карал и с 110 км лампата не гасне . Още когато го смених си я закачих на ваг кома да си изчистя грешките за абс когато дадох да ги изчисти едната остана и не иска да се маха . Принципно датчика работи с магнитно поле и смяна на поляритет възможно ли е новия датчик да има по слаб електро магнит от оригиналния ? И каква е разликата в кода на 1 та и другата грешка ?

Потребителски аватар
hvp800

Мнениеот hvp800 » Чет 01 май 2014 19:14

Аз виждам само една грешка 00285 и тя ти е ясно какво значи, за коя друга грешка става дума :question

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”