проблем с caddy 1.9D 2000
- angel4o9497
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с caddy 1.9D 2000
Здравейте колеги.Мой близък приятел се сдоби с кади 1.9 чист дизел 2000 година и километража не му работи .Извадих таблото и установих че не е оригиналното му табло понеже на него някой с жълта боя бе написал Caddy и се светнах ,че е от някоя морга. Както и да е сцепих го презапоих куплунга на буксата и всичко дето ме съмняваше ,но така и не тръгна този километраж.Не отчита скоростта и изминати километри.Иначе дисплея си показва едни числа там (вероятно не са неговите км) Таблото е с часовник ,не е с оборотомер ,като на голф 3 е.Намерих за проба едно табло от бензинов голф и всичко си тръгна наред.Вътре уредите на неговото табло са заедно на една пластмасова стойка ,не са поотделно като на това с което пробвах и затова и няма как да преместя само километража,пък и неговия е с моторче . Това табло от бензиновия голф дето пробвах малко не е добре с осветлението на уредите ,защото някой си беше играл на майстор и доста писти вътре бяха изгорели ,пък и няма лампа за подгрева на свещите.Та мисълта ми беше дали трябва нещо да се закачи на диагностика това табло да се обучи след като старите собственици са го заменили и не е оригиналното или просто е прецакано? С по старото табло от бензиновия голф пък показваше??? Видимо нямаше никакви поражения когато го отворих и понеже завъртях с пръст стрелката на 100 км примерно и след подаване на контакт се връща сам на 0км.Някакви идеи ,съвети какво да направя ? Ще съм благодарен :)Ако ви трябва повече инфо за кода на мотора или друго кажете.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: проблем с caddy 1.9D 2000
пробвай с ВагКом/VCDS - "инструменти" - тест дали нещо шава по таблото/ стрелките/
- angel4o9497
- Автомобил:
- Двигател:
на мен ми е интересно защо не отчита скоростомера.Другите стрелки са редовни.Има ли разлика в изводите на таблата ,защото това което намерих в Кадито не е оригиналното му а е вземано от морга и може да не съвпадат нещо.Викам си да проверя мотора и местя с ръка стрелката на някакви километри и след като дам контакт си се връща сама на 0км което ме кара да си мисля че мотора и процесора който го управлява са наред ,само сигнала нещо не отива до там .
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
копай тука - дано излезе нещо ;
http://vwts.ru/vw_caddy_9k.html
http://vwts.ru/vw_caddy_9k.html
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”