Задна врата не се отваря

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Задна врата не се отваря

Мнениеот ikonoma » Пон 16 мар 2015 15:30

Здравейте,

имам проблем с задна лява врата на Touran. Когато дърпам ръчката се усеща как все едно прескача вътре в бравата и изтърва. По същия начин се усеща на другата врата, но когато е заключена. Т.е. според мен бравата е блокирала в заключено положение. Когато отключвам и заключвам се чува звук от вътре. Видях, че тапицерията няма да може да се свали без да я съсипя, защото има болтове отдолу, единия от които се крие зад една пластмаса. Опитах да освободя жилото от дръжката отвън, но не помогна. Какъв метод мога да използвам за да отворя вратата?

Предварително ви благодаря!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Задна врата не се отваря

Мнениеот kris11 » Пон 16 мар 2015 20:30

най- лесно огледай от морга за кора/ тапицерия .Вземаш втора младост и сваляш твоята.
Не съм запознат с механизма на отваряне. Очудвам се, че е с жило, а не ел.

Последна промяна от kris11 на Чет 19 мар 2015 20:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Чет 19 мар 2015 18:04

При мен се получи при предна врата и като свалих уплътнението на вратата и с тел отвътре и 30 мин. извиване на пръсти е отключих. След това лесно се смени проблемната брава.
Пробвай отвътре да свалиш уплътнението и избутай заключв. механизъм да е отключиш.
Не бързай да сасипваш тапицерията, попитай и ключари специалисти, ще ти излезне по евтино от копуването на кора.

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Мнениеот krraynov » Чет 19 мар 2015 18:56

Изчакай да се отключи сама вратата и тогава отивай на майстор да оправи бравата. Отварянето на заключена врата не е за всеки, който не се е занимавал. Аз съм имал перипетии с Пасат Б5.5 същите и от опит казвам. И друго, може да изчакаш малко да се постопли времето и почуквайки в зоната на бравата на заключената врата - да се опитваш с дистанционното да отключваш/заключваш вратите, докато се отключи. В много случай този начин успява, ако проблема е в бравата.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 19 мар 2015 20:08

@ ..задна лява врата на Touran
Това съм го пропуснал / мислех си за задната / капака/.
Да неб би да ти е в положение заключено отвътре за деца ? Играх го това - навсякъде е на щипки при Шарана , но разкопчах само до средата на вратата , развих винта на дръжката и надигнах кората малко нагоре да отка1и горния край. Това при извадена седалка/беше дясна врата/ С тем ,успях да прешракна механизма.
Потърси при руснаците ръководсво за тазо модел - има нагледни скици на механизма, разположение на щипки и т.н.... :th_up

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”