Здравейте,от скоро съм собственик на въпросния шаран.
Моля за помощ
Проблема е следният:
1.Мигаше дисплея на двузоновият климатроник отидох в сервиза.Направиха диагностика и ми казаха че има минимален теч.Заредиха го за 60лв. и ме накараха да карам 200-300км.да се види къде е!
2.След зареждането всичко си тръгва но така и не тръгна студено, майстора каза че компресора се скапал и ремонта ще струва 250лв.плюс работата.
3.Минах въпросните километри,през това време го понаглеждах лявата тръба изстива за кратко с след това се затопля!
4.На 28 май отново го пробвах и всичко си тръгна,на следващият ден отидох пак в сервиза да видят въпросният теч.
Така и небе открит майстора ми предложи да сложим нещо да запуши теча на цена 70лв.С дожареждането ми стъпи 100лв.Казаха ми колата да работи един час за да има ефект!Попитах колко градуса трябва да духа и отговора бе 6-9 градуса е нормално.
До тук добре,тръгнах за вкъщи паркирах и всичко си тръгна по старому да духа топло!
5.Отново при майстора и се стигна до предложение от тяхна страна 300лв. за от ремонтиран компресор.
Моля за съвет къде е проблема и дали да се стига до тази мярка?
Предварително благодаря
Проблем с климатроника VW Sharan 2004 AUY
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Проблем с климатроника VW Sharan 2004 AUY
Като искаш помощ -попълни си профила от кой град си !
Ако си от София пиши на zfa159 от форума - той има сервиз за автоклиматици
https://www.sgaf.de/content/wechsel-trocknerpatrone-facelift-253157
прегледай тази тема. Това е болно място на вс след 2001г
6 -8 снимки . Ф-ра на радиатора. На 6 та трябва да се вижда литиева грес. Изсъхва за няколко години.Периодично се нанася нова. Ако не - 7 ма сн. е капачката на ф-ра -корозира
8 ма закрепена е на радиатора и като не може да се извади капачката - честито нов радиатор к-т с ф-ра.
10 та вадене с клещите, ако може .
За да се достигне до тука от 2001 до 2005 св сваля цлата муцуна на вана. След 2005 г има изрязано място в решетката за достъп.
11 - алуминиевата капачка на ф-ра, виждат се каналите за О пръстените.
12 - самия сменяем ф-р.
Други места за теч са:
- тръбите към задния изпарител /отдолу купето вървят и са алуминиеви - гният в местата на закрепване със скоби.
-тръбите към ТРВ то.
- компресора - осовото уплътнение.
- уплътняването на тръбите към ТРВ - гумени О пръстени гният.
Откъде си сигурен ,че имаш 2 зонен климатик? Ако нямаш духалки по тавана си с еднозонов- не се лъжи по двойния дисплей. Ако на дисплея се изменят и 2 те температури едновременно - 1 зонов, Ако може да зададеш пр. ляво 19 гр дясно 23 гр - 2 зонов. Ако нямаш 4 тръби към задно ляво колел - 1 зонов , 2 те тръби са за задния радиатор за отопление.
Ако си от София пиши на zfa159 от форума - той има сервиз за автоклиматици
https://www.sgaf.de/content/wechsel-trocknerpatrone-facelift-253157
прегледай тази тема. Това е болно място на вс след 2001г
6 -8 снимки . Ф-ра на радиатора. На 6 та трябва да се вижда литиева грес. Изсъхва за няколко години.Периодично се нанася нова. Ако не - 7 ма сн. е капачката на ф-ра -корозира
8 ма закрепена е на радиатора и като не може да се извади капачката - честито нов радиатор к-т с ф-ра.
10 та вадене с клещите, ако може .
За да се достигне до тука от 2001 до 2005 св сваля цлата муцуна на вана. След 2005 г има изрязано място в решетката за достъп.
11 - алуминиевата капачка на ф-ра, виждат се каналите за О пръстените.
12 - самия сменяем ф-р.
Други места за теч са:
- тръбите към задния изпарител /отдолу купето вървят и са алуминиеви - гният в местата на закрепване със скоби.
-тръбите към ТРВ то.
- компресора - осовото уплътнение.
- уплътняването на тръбите към ТРВ - гумени О пръстени гният.
Откъде си сигурен ,че имаш 2 зонен климатик? Ако нямаш духалки по тавана си с еднозонов- не се лъжи по двойния дисплей. Ако на дисплея се изменят и 2 те температури едновременно - 1 зонов, Ако може да зададеш пр. ляво 19 гр дясно 23 гр - 2 зонов. Ако нямаш 4 тръби към задно ляво колел - 1 зонов , 2 те тръби са за задния радиатор за отопление.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”