Здравейте,
Търсих над час, но нищо не намерих. Затова пуснах нова тема. Та по същество:
VW Touran 1.9 PD (77 kW) 2006г автоматик е със скапан мотор. Имам един passat 4ka, който обсче не е помпа-дюза. Пак е 1.9 дизел и е 110к.с. - механични скорости. Дали ще мога да "пусна" двигателя от пасата в турана? Или има съществени пречки? :)
Благодаря предварително!
Passat B5 (3B) 1.9 110 к.с. Двигателя в Touran - може ли?
-
alexander_vip
- Автомобил: VW Sharan
- Двигател: 1.9 TDI 4motion
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Passat B5 (3B) 1.9 110 к.с. Двигателя в Touran, МОЖЕ ЛИ?
Освен че в Таурана не можеш да събереш надлъжен мотор..
Няма да стане освен ако не ти се слага мотора отзад а да пригодиш коша за багаж.
Няма да стане освен ако не ти се слага мотора отзад а да пригодиш коша за багаж.- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Passat B5 (3B) 1.9 110 к.с. Двигателя в Touran, МОЖЕ ЛИ?
Traytor пасат четворка е с напречен двигател, в случая мисля че проблема ще дойде в съединителя и връзката към скоростната кутия. Най вече че управлението на автомата е тясно свързано с управлението на двигателя, които пък са съвсем различни.
Сега предполагам в турана има и системи за сигурност които също са свързани пряко с двигателя като управление, като добавим и различията в оборудването покрай мотора, климатик, хидравлика и т.н.т периферия ми се струва меко казано мисия невъзможна, но нека и някой друг да се изкаже, аз не съм разглеждал подробно толкова нови коли като турана
Сега предполагам в турана има и системи за сигурност които също са свързани пряко с двигателя като управление, като добавим и различията в оборудването покрай мотора, климатик, хидравлика и т.н.т периферия ми се струва меко казано мисия невъзможна, но нека и някой друг да се изкаже, аз не съм разглеждал подробно толкова нови коли като турана
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Passat B5 (3B) 1.9 110 к.с. Двигателя в Touran - може ли
Виж заглавието на темата и ще разбереш за кой пасат четворка иде реч
Трябва да свикваме че хората извън форума дават на пасатите други наименования 
Трябва да свикваме че хората извън форума дават на пасатите други наименования Re: Passat B5 (3B) 1.9 110 к.с. Двигателя в Touran - може ли
Мотора е най-малкия проблем в случая, дали може колегата да го намести в коша МОЖЕ, освен него обаче ще трябва да прехвърли цялата инсталация от Пасата в Туарана а там е страшен филм- рязане на кабели, удължаване............
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Passat B5 (3B) 1.9 110 к.с. Двигателя в Touran - може ли
Вероятно ще е по-евтино да се отремонтира моторът на турана или да се вземе друг такъв на негово място.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”