Дизелов Туран с DSG скоростна кутия
- boyanmt
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дизелов Туран с DSG скоростна кутия
Турана го купи нов-от дилър на VW.Дизел+Ди ес Джи кутия=пълен комфорт.Разход градско=6.5/100-нормално каране.Извънградско ми падна на 3.8/100 със скорост 100км.Повече от доволен съм.Преди да го поръчам,доста мислих и четох.Срещнах доста скептици,други пък с прекрасни изказвания.Е,сега го карам,и мога да ви кажа че е супер.За поддръжката не знам,но скоро ми престои да ходя на 1-вия гаранционен преглед/15000км.
- stensyto
- Автомобил: VW TOURAN 1.9 DSG 2006
- Двигател: BKC
Честито колега! Със здраве да си я караш количката! Такъв кеф като DSG-то няма. Много съм доволен, просто на 60 хил. километра смени маслото на кутията и някакъв филтър и си пушка! Весели празници на всички от форума и следващата година пожелавам сервиз да НЕ видите!!! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
честитп и от мен... защо дочувам от тук от там че кутията не била много здрава?
- boyanmt
- Автомобил:
- Двигател:
harlova написа:честитп и от мен... защо дочувам от тук от там че кутията не била много здрава?
Мерси.Относно това дали е здрава или не-каквато такава.Живота на всичко зависи от начина на експлоатация,а при автоматик-мога да кажа че е по-защитена от обикновената механична кутия.Естественно ако караш в режим Типтроник....тогава можеш да прецакаш доста неща. Както се казва в една стара поговорка...."жена,кола,прасе и диня ...се вземат на късмет...."
Весели и безаварийни празници!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
бих искал да споделя моя опит с кутия DSG на CrosTouran. Купих колата нова. 2.0 TDI, 140к.с, DSG, разбира се всички възможни екстри за модела от 2008година. Много довелен бях от автомобила, но около 12000км кутията започна да блъска страшно при превключване от 1-ва на 2-ра при тръгване от светофар. Толкова силно, че мислех, че съм попаднал в шахта без решетка. Разбира се отидох в сервиза на Порше и ме върнаха, за да ми "....зачести дефекта...". Автомиобила стана на около 15000км и от Порше смениха превключвателя на скоростите-казваха му мехатроника и двата съединителя. Супер колата се оправи. Карах щастливо около една година и две седмици преди да излезе от гаранция автомобила влезе за ремонт по същата причина. Километража беше на 60000км. Този път с малко скландали и една дълга оторизация от фабриката в Германия ми смениха цялата скоростна кутия с два нови съединителя и компютъра й. След още 20000км се наложи да се разделя с този автомобил, защото започнаха други скъпи ремонти по-него.
Като цяло съм много доволeн от комфорта, който предоставя тази кутия особено в градското шофиране в София, но напълно съзнавам, че вероятно съм попаднал в може би 0,1% от отказите на DSG.
Е, колеги дано не ви спохождат подобни проблеми с DSG и Тоуран. За мен това беше една изпълнена мечта. Много удобен за работата ми и семейството ми автомобил.
бих искал да споделя моя опит с кутия DSG на CrosTouran. Купих колата нова. 2.0 TDI, 140к.с, DSG, разбира се всички възможни екстри за модела от 2008година. Много довелен бях от автомобила, но около 12000км кутията започна да блъска страшно при превключване от 1-ва на 2-ра при тръгване от светофар. Толкова силно, че мислех, че съм попаднал в шахта без решетка. Разбира се отидох в сервиза на Порше и ме върнаха, за да ми "....зачести дефекта...". Автомиобила стана на около 15000км и от Порше смениха превключвателя на скоростите-казваха му мехатроника и двата съединителя. Супер колата се оправи. Карах щастливо около една година и две седмици преди да излезе от гаранция автомобила влезе за ремонт по същата причина. Километража беше на 60000км. Този път с малко скландали и една дълга оторизация от фабриката в Германия ми смениха цялата скоростна кутия с два нови съединителя и компютъра й. След още 20000км се наложи да се разделя с този автомобил, защото започнаха други скъпи ремонти по-него.
Като цяло съм много доволeн от комфорта, който предоставя тази кутия особено в градското шофиране в София, но напълно съзнавам, че вероятно съм попаднал в може би 0,1% от отказите на DSG.
Е, колеги дано не ви спохождат подобни проблеми с DSG и Тоуран. За мен това беше една изпълнена мечта. Много удобен за работата ми и семейството ми автомобил.
Здр.Имам VW TOURAN ,купен е на 19.02.2015 ,има сервизна книжка ,и от там разбрах че маслото на кутията -(DSG) със мотора 1.9 TDI 77kw ,105 ps ,и когато сметна изминалите километри от както е сменено маслото ,равносметката беше ,че е изминато 90 000 км ,и си казах ,като се прибера във БГ ,ще сменя маслото . Но ,за съжаление ,на-скоро взе да създава звък дджжжкк, 4-5 секунди след подаване на продължителен газ ,и същото от отпускането на газ'та.Моля дайте ми съвет къде да ида и какви да направя за да ми излезе по-евтино.Намирам се във Германия и на септември ще се прибера във БГ именно със туранчето . Тук всичко е много скъпо ,най-вече цената на труд. Благодаря Ви предварително колеги фенове :)
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”