здравейте колеги имаме шаран 1.9 тди 90 к.с. и ми се струва че турбото се включва към 2300 - 2400 оборота някъде,дали е нормално и ми се струва също че се мъчи нещо и похапва повечко нафта около 6,5-7.0 на 100 извънградско...та главно въпроса ми е кога се включва турбото!
Благодаря предварително
кога включва турбото на ШаранЯ
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: кога включва турбото на ШаранЯ
това е доста тежка кола и с 90 кс не е особено икономична,но по-принцип е хубаво да се направи диагностика тогава ще се види турбото,също и дебитомера,който в повечето случай е за смяна,чистил ли си всмукателния колектор и егр ?
- MYSTIKAL
- Автомобил: Skoda Superb
- Двигател: AWX 2003
ами да ще се наложи да я закача за диагностика а иначе не съм свалял досега ЕГР и колекторите за чистене но и това ще направя,иначе видях че катализатора го няма поне той отпада като причина...а ако му пусна само диагностика,понеже засега само това мога да правя
дали ще излезе нещо за дебитомера ако е дефектен или ще трябва да правя лог фаилове...(незнам как и на кои канали да търся турбото,дебитомера,дюзите...)знам само че се правят на 3-та или 4-та с пълна газ от 1500 - 4000 оборота
п.с. всъщност като стартирам VCDS незнам кой бутон точно да натисна т основния екран и къде да въведа съответния канал за да видя какво показва
Ще очаквам подробен отговор от вас колеги.
Благодаря предварително!!!

п.с. всъщност като стартирам VCDS незнам кой бутон точно да натисна т основния екран и къде да въведа съответния канал за да видя какво показва
Ще очаквам подробен отговор от вас колеги.
Благодаря предварително!!!
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не си казал с каква скорост е този разход - ако караш с 160 примерно не знам какво да очакваш от 90к.с. в шаран...
бая голяма кола е все пак
бая голяма кола е все пак
- MYSTIKAL
- Автомобил: Skoda Superb
- Двигател: AWX 2003
При скорост 110-120
- vlast_vd
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Разхода е напълно мормален. По каталог 1.9ТДИ-то харчи 7л/100км при 120км/ч. При 90км/ч е 4.9л/100км.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
по чии каталог гори 7 

- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Разхода ти е ок. При тази скорост. Турбото развърта около 2000 об. Почисти си дебитомера и с нов възд. Филтър ще е една идея по добре разхода.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”