Галакси, странно поведение на климатроник и отопление на стъкла

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
tdmer
Автомобил:
Двигател:

Галакси, странно поведение на климатроник и отопление на стъкла

Мнениеот tdmer » Вто 20 сеп 2016 23:01

Здравейте колеги, както писах в заглавието скоро след като взех Галакси -то (1.9тди 2002 116кс) взе да прави следния номер: първо вентилатора спря да работи при запален двигател :screwy , после спря напълно :scare3 , един, два пъти се случи да тръгне когато натисна бутона за отопление на задното стъкло, но само докато го държа. Бутоните за отопление на стъклата също не работят постоянно, а само когато си поискат и то рядко. Да не пропусна, когато купих колата се опитах да я заредя с фреон, но той изтече и още не съм ходил на ремонт. Дисплея мига в началото, вероятно защото системата е празна, но мисля проблема, който описах е от друго естество. Не знам дали има връзка с това, но имам някаква утечка, която изчезва когато извадя и върна един предпазител(3А), който се намира в двигателния отсек до акумулатора в кутията със силовите предпазители. Намерих оголени проводници във вратите и не знам дали съм се справил с утечката, до тук стигнах. Ще бъда благодарен на някакви насоки къде може да е проблема...

Потребителски аватар
Бай Иван
Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
Двигател: ASY AWC

Re: Галакси, странно поведение на климатроник и отопление на стъкла

Мнениеот Бай Иван » Сря 21 сеп 2016 20:29

В частта климатик-специализиран сервиз който да надуе системата под налягане и ще видиш проблема. Преди това диагностика ако минеш няма да навреди, но едва ли ще ти кажат нещо по различно.
Другото е ел.част където съм пас. Единствено което сам съм си правил е разкъсаните жици във вратите, както спомена, като гледах да свързвам цвят с цвят по спомен и без запойки а само с термошлаух, за което научих от съфорумците.

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Чет 22 сеп 2016 18:01

Тоя предпазител е за ел перката отпред. Или по точно ако е малкия е за команда перка климатроник. Но и без това нямаш фреон го махни щом дава утечка.

tdmer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tdmer » Съб 24 сеп 2016 9:54

Някой нямал ли е същия проблем? Да допълня само скалата на оборотите на вентилаторите не се движи равномерно когато натискам бутонита за увеличаване или намаляне. Примерно от 1, 2 чертички скача на максимум, в друг случай стои само на първите две и не иска да се вдигне до горе. Това стана когато отказа да върти перките, преди си беше нормално.
Като махна въпросния предпазител спира да работи осветлението в купето, централното и за мое учудване мигачите :screwy , няма как да го махна.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 25 сеп 2016 18:00

Тест ??? Трябва да има записана грешка и каква е.
Издърпай панела за климата и огледай 3 те кабелни снопа към него за проводници с наранена изолация. Ако няма - чипа за управление в блокчето на климата.

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Нед 25 сеп 2016 23:13

Трудна и мъчна е, и така обяснено не можем да схванем кой бушон махаш. При мен се движат всички степени на климатроника ама след първа вентилатора в купето е на макс. И това е заради датчика за температура на климатроника, предполагам. Показва си винаги, че антифриза е 30 гр. По спомен.
Пробвай с друг панел и виж как ще е с него.
Четките на мотора на купето как са?

tdmer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tdmer » Вто 27 сеп 2016 5:34

това е въпросния предпазител.
Прикачени файлове
f100.jpg

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”