Шаран 1.9тди 115кс. AUY- 2001г Проблем с парктроника-Решен

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
Потребителски аватар
ZEDYCUS
Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
Двигател: AUY 2001
Контакти:

Шаран 1.9тди 115кс. AUY- 2001г Проблем с парктроника-Решен

Мнениеот ZEDYCUS » Вто 24 яну 2017 15:50

От две седмици от големия сняг не работеше като хората паркроника. Ту работеше ту не, само пискат зумерите и мига копчето.Вързах кабела, излезе грешка за преден десен датчик. Изтрих я, но веднага се появи. Визуално датчика беше потънал навътре, явно някой ме беше натиснал при паркиране. Нов датчик в БГ почва от 60лв(топран) до 130лв единия, всички са еднакви. :оо:
В Германията същия датчик почва от 13 евра. 7М3 919 275 A - http://www.ebay.de/itm/Parksensor-PDC-S ... SwrklVRkNL
Преди да поръчам реших да го сваля и разгледам(поне да съм сигурен в номера). Сваля се малката лайсна на бронята, на нея са двата датчика, но този който не работеше е с много къс кабел, трудно се бърка да се откачи. Четох че не се ремонтират, но пък така или иначе не работеше. :)
Още при свалянето се видя проблема, на предната част бяха счупени щипките. Като го свалих се доразпадна и се показа двойно кабелче. Долната част с буксата е залята с някаква много твърда смола. Ако беше скъсано до нея няма как да се запои.
Та в къщи и с ножче остъргах предната част тя е пълна с бял силикон, има и гумичка в която ляга алуминиевия датчик най отпред(нея я резнах повечко без да искам, но запазих предната част)
Показаха се една платчица(и платката е върху прозрачен силикон, но не я разлепих) с два контакта, на единия има запойка и на самия алуминиев корпус също.
Кабелите бяха къси и ги снадих с още 2 см парче, червения запоих на платката синия за масата на алум. корпус. Реално не знам как бяха и с така запоените кабели монтирах датчика на място, занулих грешката и пак тествах с програмата. Грешката изчезна. Включих задна и парктроника тръгна. :танц: Удобство си е и като бях без него, ми беше терсене.
Та сега го напълних с прозрачен универсален силикон и утре като се втвърди монтирам за постоянно. :drinks:
Прикачени файлове
IMG_20170124_132007.jpg
IMG_20170124_132438.jpg
IMG_20170124_132458.jpg
IMG_20170124_143543.jpg
IMG_20170124_144226.jpg

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”