Здравейте колеги!
Имам проблем с бутоните за централното заключване и отключване в купето.
Търсих с търсачката, но не открих описан подобен проблем.
Като информация мога само да напиша, че от момента на закупуването на автомобила не са работили никога и предполагам по други модели, че обезопасяват вратите от случайно отключване или отваряне от деца.
При натискане просто не се чува и случва нищо!
Моля, ако има колеги със сходен проблем и могат да помогнат добрината ще се върне.
Замислих се за заключване, защото вече имам малък пътник. Прикепям снимка
VW Touran 170 кс 06.2006 TDI бутони централно заключване
-
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BMN TDI 2006 125 kw
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Touran 170 кс 06.2006 TDI бутони централно заключване
Моето копче също не работеше. Поръчах си по интернет китайско и сега си работи идеално вече цели 3 години.
-
Разглобяване, запояване на крачетата за буксата. Залепване на станиол от таблетки( например аналгин) върху контактните гумички.
Внимание!!!
Използването на станиол крие един трик!
От страната на надписа е алуминиевото фолио, А ОТ СТРАНА НА ТАБЛЕТКА ИМА ПОКРИТИЕ ОТ ПОЛИЕТИЛЕН И НЕ Е ЕЛЕКТРО-ПРОВОДЯЩО, НО СЕ СВЪРЗВА ДОБРЕ С ЛЕПИЛА.
НЕ ПРЕПОРЪЧАМ СЕКУНДНО!
Внимание!!!
Използването на станиол крие един трик!
От страната на надписа е алуминиевото фолио, А ОТ СТРАНА НА ТАБЛЕТКА ИМА ПОКРИТИЕ ОТ ПОЛИЕТИЛЕН И НЕ Е ЕЛЕКТРО-ПРОВОДЯЩО, НО СЕ СВЪРЗВА ДОБРЕ С ЛЕПИЛА.
НЕ ПРЕПОРЪЧАМ СЕКУНДНО!
-
https://youtu.be/SO3LCY1LiX0
Ето едно видео, което ми беше полезно
Ето едно видео, което ми беше полезно
- ivanveltchev
- Автомобил: VW Passat B4
- Двигател: ABS 1995
Привет колега, Илиян И. 79,
При мен копчето за отключване и заключване на турана също ми прави проблем и ще трябва да се занимавам с него и имам само едно питане.
Цялото блокче на което се намират копчето за откл/закл и джойстика за огледалата как се сваля, трябва ли да свалям цялата кора или на закачена кора се отщипва това блокче?
Поздрави!
При мен копчето за отключване и заключване на турана също ми прави проблем и ще трябва да се занимавам с него и имам само едно питане.
Цялото блокче на което се намират копчето за откл/закл и джойстика за огледалата как се сваля, трябва ли да свалям цялата кора или на закачена кора се отщипва това блокче?
Поздрави!
-
Привет! Съжалявам, че след толкова време влизам, но доста ангажименти.
Не трябва да се сваля кората!
На снимките в предишния ми пост се вижда целия панел с двете управления-бутони и джойстик.
За да се свали тряба от тези пластмасови шпатоли или нещо друго плоско да се бръкне в нишата за отваряне на вратата(на една от снимките се виждат три заградени пластмасови зъба, а този срещу лоста за отваряне на вратата да не се натиска в посока към двигателя, а може след като се дръпне към седалката на шофьора в създалия се процеп между панела и кората с г-образ (тънка стоманена тел с шлаух върху нея преди огъването, се бърка да сочи 12ч. и се завърта на 15ч.
Дърпа се към лостчето за отваряне докато не излезе законтрящия зъб от гнездото и вече с плоска широка около сантиметър пл.шпатола се откопчава отдолу и горе останалите зъбци.
Ако искаш остави на лични телефон и можем да проведем по-бързо и точна комуникация.
Пратих ти на лични съобщение!
Стрелката-черния панел на кората там е най-слабото място, не натискане там!
Не трябва да се сваля кората!
На снимките в предишния ми пост се вижда целия панел с двете управления-бутони и джойстик.
За да се свали тряба от тези пластмасови шпатоли или нещо друго плоско да се бръкне в нишата за отваряне на вратата(на една от снимките се виждат три заградени пластмасови зъба, а този срещу лоста за отваряне на вратата да не се натиска в посока към двигателя, а може след като се дръпне към седалката на шофьора в създалия се процеп между панела и кората с г-образ (тънка стоманена тел с шлаух върху нея преди огъването, се бърка да сочи 12ч. и се завърта на 15ч.
Дърпа се към лостчето за отваряне докато не излезе законтрящия зъб от гнездото и вече с плоска широка около сантиметър пл.шпатола се откопчава отдолу и горе останалите зъбци.
Ако искаш остави на лични телефон и можем да проведем по-бързо и точна комуникация.
Пратих ти на лични съобщение!
Стрелката-черния панел на кората там е най-слабото място, не натискане там!
-
- Автомобил: Golf 4 1.6 SR
- Двигател: 1998
При мен пък заключва от ряз, а не може да отключи ,иначе средното копче за багажника също си работи. Само за отключването не работи. Къде е проблема ?
-
Simonb
Ако твоята конзола е като тази от първата снимка по темата, иконата на бутона над ключето е автомобил с отворена врата поглед отгоре. При натискане трябва да се чуе щракване от всяка врата и да се отблокират, като вече могат да се отворят отвън-икона ключе вече не свети.
Възможно е само този бутон да не работи.
Пробвай да натиснеш малко по-силно и ако не подейства, трябва да се свали и измери.
Направи проба и пиши
Ако твоята конзола е като тази от първата снимка по темата, иконата на бутона над ключето е автомобил с отворена врата поглед отгоре. При натискане трябва да се чуе щракване от всяка врата и да се отблокират, като вече могат да се отворят отвън-икона ключе вече не свети.
Възможно е само този бутон да не работи.
Пробвай да натиснеш малко по-силно и ако не подейства, трябва да се свали и измери.
Направи проба и пиши
-
- Автомобил: Golf 4 1.6 SR
- Двигател: 1998
Оказа се, че при мен проблема беше от слаба батерийка на дистанционното (мислех че съм я сменил). Заключваше, но не отключва...,много странно.,и това в продължевние на няколко месеца. Съвет към всички с подобни проблеми с брави, врати и отключване е първо да си сменят Батерията. 

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”