Здравейте!
Нов съм,но имам проблем с vw Sharan 1.9 tdi 85kw 115 коня. Значи от известно време когато карам на високи обороти водата/антифриза от казанчето спада толкова,че ми дава сигнал,че е празно. Пипам маркуча след термостата ( днес смених термостата,но проблемът все още е наличен)началото му е малко топъл,а към радиатора е студен. Проверих и радиатора не е запушен, маркучите от към горната страна на радиатора след казанчето са топли, температурата показва 90 градуса и от време на време стрелката пада на нула после пак се покачва,но не надвишава 90 градуса! Отварям капачката на казанчето и течността се връща обратно на нивото в което съм го налял. Моля за помощ! Ако някой има същият проблем и го е решил моля да сподели!
Sharan 1.9 TDI 115 к.с. Проблем с охладителната система
- ZEDYCUS
- Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
- Двигател: AUY 2001
- Контакти:
Re: Sharan 1.9 TDI 115 к.с. Проблем с охладителната система
Провери да нямаш някъде течове на антифриз и да се получава въздушна възглавница. Имах подобен проблем при теч на антифриз от фланеца под вакумпомпата, при отваряне на казанчето нивото ми се вдигаше до горе, при ниво под минимум.
Също може да провериш клапана където е в тръбичката влизаща горе отляво на разширителния съд за запушване(рециркулацията на антифриза) Ако е запушен няма да тече тънка струйка антифриз при работещ двигател вътре в казанчето от маркучлето. Опипай тръбичката клапана се усеща като уплътнение, а самия клапан е пластмасов цилиндър с малък отвор, от 5 години карам без него. Навремето заради запушване на тоз клапан ми смениха целия двигател(изхвърли водата в движение и набедиха спукана глава, а беше здрава,после я проверих, та сега си имам резервна ) и за малко да прегреят новия .
Също може да провериш клапана където е в тръбичката влизаща горе отляво на разширителния съд за запушване(рециркулацията на антифриза) Ако е запушен няма да тече тънка струйка антифриз при работещ двигател вътре в казанчето от маркучлето. Опипай тръбичката клапана се усеща като уплътнение, а самия клапан е пластмасов цилиндър с малък отвор, от 5 години карам без него. Навремето заради запушване на тоз клапан ми смениха целия двигател(изхвърли водата в движение и набедиха спукана глава, а беше здрава,после я проверих, та сега си имам резервна ) и за малко да прегреят новия .
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY
ZEDYCUS написа:Също може да провериш клапана където е в тръбичката влизаща горе отляво на разширителния съд за запушване(рециркулацията на антифриза)...
+1
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Коя година е ??? Не се ли научихте да го описвате - има разлики.
Ако е с климатроник наври се зад трапеца на чистачките , ама като свалиш кората . Има тройник като Т образен , но с крива структура. на него има датчик за климата. От ЕГН старее пластмасата и се напуква и таи леко и не се вижда. Тройника е зад ламаринения щит над двигателя- влиза маркуча през отвор в щита и с друг маркуч влизащ в 2 цевката преходник към радиаторчето,
Преди да пипаш тройника си приготви маркуч, че тройника се разпада / Аз докато го пипна - не да се опитвам да свалям скоби се разпадна/
Ако е с климатроник наври се зад трапеца на чистачките , ама като свалиш кората . Има тройник като Т образен , но с крива структура. на него има датчик за климата. От ЕГН старее пластмасата и се напуква и таи леко и не се вижда. Тройника е зад ламаринения щит над двигателя- влиза маркуча през отвор в щита и с друг маркуч влизащ в 2 цевката преходник към радиаторчето,
Преди да пипаш тройника си приготви маркуч, че тройника се разпада / Аз докато го пипна - не да се опитвам да свалям скоби се разпадна/
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”