Touran 2.0 TDI 2005 , сменена рейка

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
pentagona1
Автомобил: VW Polo 96
Двигател: 1_4_1996
Контакти:

Touran 2.0 TDI 2005 , сменена рейка

Мнениеот pentagona1 » Пет 10 яну 2025 2:20

Здравейте, спорна и здрава година на всички.

На тоурана на баща ми 2005 година 2.0 TDI му замина рейката, била електрическа, отиде за рециклиране, пак се скапа и сложиха нова. Да нова. И аз не мога да го преглътна докато го пиша, но това е положението. Та отиде баща ми с инкасо да я плати, взе я и я кара 1 година.
Наложи ми се, да преместя колата преди една седмица и волана твърд, ужасна работа. Няма шумове, няма грешка.

Когато я сменяха имаше грешка, той ми е разказвал че не е можел да я кара, но сега е нещо като Москвич. Викам си разглезил съм с по-новите коли, но се сетих че преди 7 години я карах 20-на километра и съм сигурен че не беше така, защото карах едно поло и волана не му беше толкова твърд и даже си викам бе голямата кола си е друго.

И на въпроса. Ние сме вагаджии и имам обд, как да я проверя тази рейка в какво състояние е, като софтуерен статус Възможно ли да е изключена?

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Re: Touran 2.0 TDI 2005 , сменена рейка

Мнениеот railfan » Пет 10 яну 2025 10:53

Ако волана е твърд, трябва да свети символа с волан на таблото в червено, т.е. че не работи сервото на волана.
Щом имаш диагностика, закачи я и прочети модул Steering assistance за грешки.

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”