Акумулатор за Sharan 2.0 ADY 115 к.с.?

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Re: Акумулатор за Sharan

Мнениеот bobitur » Пон 28 ное 2016 15:59

Да Крис свети още на контакт таблото. И като е без габарит, пак свети. Затова не мисля да вързвам печката на контакт от ключа, то диоди ама пак ще има разход на енергия.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 28 ное 2016 18:26

bobitur написа: Затова не мисля да вързвам печката на контакт от ключа, то диоди ама пак ще има разход на енергия.

Не помня вече колко беше , но е мижава. Утре ще погледна Върти ми се в главата нещо около 3 Вт, а може и 1,5 Вт . Не помня как навързах светодиодите наголемите ламБи по 5Вт дали по 2 или 3 последователно.

icaka8930
Автомобил: Sharan
Двигател: 2002

Мнениеот icaka8930 » Чет 05 яну 2017 21:51

Здравейте тема близо до акумулатора. Преди 2 седмици ми се изтощи а той е на 1 година. Когато го закарах да ми го заредят от където го купих, при слагането му ми замериха че имам 90 мили ампера уттечка когато всичко е загасено. Въпросът ми дали Шараните имат някакви слаби места които се скапват или трябва да се проверява верига по верига.
Благодаря предварително !

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 05 яну 2017 23:22

Де що видиш врата - слабо място е!
А задния капак - най-много! :banghead

Не знам има ли някой тук, дето не е оправял инсталацията в десния маншон :no

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 06 яну 2017 11:59

icaka8930 написа:Здравейте тема близо до акумулатора. Преди 2 седмици ми се изтощи а той е на 1 година. Когато го закарах да ми го заредят от където го купих, при слагането му ми замериха че имам 90 мили ампера уттечка когато всичко е загасено.

Не знам как са ти я мерили консумацията. Не се мери веднага след заключване , а поне след 30 мин. Некомфортния модул има 2 релета за време и не заспива веднага след заключване.
Огледай по страничните врати дали навсякъде има гумени маншони в/у бутоните. Ако няма някой - светят лампите в купети и акумулатора е аут.
Аларма имаш ли - тя дърпа до 50 мА. Радиото оригинално ли е или е слагано допълнително / грешно свързване/

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: CFFB

Мнениеот goppa » Пет 06 яну 2017 12:39

radotom написа:Де що видиш врата - слабо място е!
А задния капак - най-много! :banghead

Не знам има ли някой тук, дето не е оправял инсталацията в десния маншон :no

Товa ми беше първият ремонт по колaтa :)

icaka8930

Мнениеот icaka8930 » Пет 06 яну 2017 16:59

kris11 написа:
icaka8930 написа:Здравейте тема близо до акумулатора. Преди 2 седмици ми се изтощи а той е на 1 година. Когато го закарах да ми го заредят от където го купих, при слагането му ми замериха че имам 90 мили ампера уттечка когато всичко е загасено.

Не знам как са ти я мерили консумацията. Не се мери веднага след заключване , а поне след 30 мин. Некомфортния модул има 2 релета за време и не заспива веднага след заключване.
Огледай по страничните врати дали навсякъде има гумени маншони в/у бутоните. Ако няма някой - светят лампите в купети и акумулатора е аут.
Аларма имаш ли - тя дърпа до 50 мА. Радиото оригинално ли е или е слагано допълнително / грешно свързване/

Мереха го след поне 20 мин. Нямам аларма и съм гледал никъде няма светеща лампа.
Определено имам утечка защото след като ми бяха заредили акумулатора, минах 100 км и след това 3 дена не я карах и пак се изтощи.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 07 яну 2017 14:35

icaka8930 то хубаво , ама какъв мотор ? Бензин или локомотив? Ако е локомотив - нещо по печката.
Пак питам за радиото сменяно ли е ?
И сега времето е подходящо - вземаш 2л червено вино и обявяваш код червено. Закачаш мултицета на А , слагаш го пред стъклото за да го гледаш и започваш да скубиш предпазител след предпазител Скубиш и гледаш консумацията и пак слагаш предпазителя. И така докато установиш от кой предпазител е. Не са много , не се притеснявай - само малко над 50 бр са
Офф то и моя акумулатор се изтощаваше и едва врътва стартера , ама по топъл печат е набор 2009 г. Като затръбиха за арктически студове - отнесох 1 нов 74Ач от Тандер а в четвъртък , даже и го монтирах. Даже без загуба на радиостанции и настройки на клапандурника. Изкормих от ЮПС а 1 ч акумулатор 12в и с тънки проводници и щипки го закачих на кабелните обувки за акумулатора. Свалих стария, сложих новия и с мост от малкия акуммулатор към - са и после към + са закачих клемите на новия акумулатор.

icaka8930

Мнениеот icaka8930 » Съб 07 яну 2017 19:27

Днеска майстора ми откри проблема. Релето на динамото правело тази поразия.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 08 яну 2017 19:02

icaka8930 написа:Днеска майстора ми откри проблема. Релето на динамото правело тази поразия.

Едва ли е. Нали имаш волтметър на таблото - какво ти показва - не зарежда ли Това е голЕм индикатор за да се следи напрежението на акумулатора.
Ако ти не си обръщал внимание на показанията е друг въпроса.

Последна промяна от kris11 на Пон 09 яну 2017 15:21, променено общо 1 път.

Zumi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zumi » Пон 09 яну 2017 1:20

Колеги,
за да не отварям нова тема бихте ли препоръчали акумулатор за Туран 2.0 ТДИ 140 к.с.

Също така много се чудя дали проблема ми е само в акумулатора. До сега колата беше със "FIAMM TITANIUM PRO L2 60P", който е 60Аh (с него си дойде). Чудя се дали това не е малко за дизеляка... днес на -14 градуса закачих верния пасат и се опитах да му дам ток, но така и не успя да запали.... Седя закачен около 25-30 мин. и въпреки това не откина... Не би ли трябвало като е закачен директно да пали без проблем ?

Благодаря предварително на отзовалите се.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 09 яну 2017 8:57

Даването на ток не е толкова просто, колкото изглежда. Опиши с подробности как си подавал ток, с какви кабели, с какви щипки, самите клеми почистени ли бяха, пасата запален ли беше и прочее.
Стартерът дали е в добро състояние?

Потребителски аватар
Бай Иван
Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
Двигател: ASY AWC

Re: Акумулатор за Sharan 2.0 ADY 115 к.с.?

Мнениеот Бай Иван » Пон 09 яну 2017 9:31

Може да е и от кофти нафта. Въобще покрай едно непалене проблемите могат да не са един или два.
Най-добре виж колата с вагкома ако имаш такъв де.

Zumi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zumi » Пон 09 яну 2017 10:05

ktamen написа:Даването на ток не е толкова просто, колкото изглежда. Опиши с подробности как си подавал ток, с какви кабели, с какви щипки, самите клеми почистени ли бяха, пасата запален ли беше и прочее.
Стартерът дали е в добро състояние?

Привет и благодаря за мнението!

Преди две седмици безпроблемно дадох ток в обратната посока, от Туран-а на Пасата. Същите кабели и щипки, които са купешки, но не от най-долнопробните. Клемите са в добро състояние.
Пасата бе запален и изчаках 5 минути, след което се опитах да запаля Турана, докато пасата още работеше (не го откачих, както правя обикновено, но бързах). Това което ми направи впечатление и според мен е странно, е че оборотите на пасата не паднаха и за момент. След това направих още няколко опита в следващите 10 минути, все неуспешни. Накрая засякох 10 минути и изчаках. Пак никакъв успех. Колата опитва един - два много бавни оборота, след което вътре всички индикатори започват да примигват и присвяткват от недостиг на ток. Тогава гася.

@Бай Иван
По принцип би могло да е от кофти нафта, но в този случай не успява да развърти мотора въобще.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 09 яну 2017 20:51

Zumi написа: оборотите на пасата не паднаха и за момент. .

Имало е поне един лош контакт.
Другия път като ги закачиш, откачи едната щипка и при работещ двигател виж какви искри дава, като я допреш. Ако искрите са силни значи другите 3 щипки контактуват добре.
За добър контакт трябва и клемите и щипките да са лъскав метал, иначе е малко божа работа дали и колко ток ще мине през тях.

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”