Проблем с печка на VW Sharan
- samet_1984
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с печка на VW Sharan
То 100% си е нафта.Помпичката очевидно не е барано.Като гледам все още си е с оригиналните скобички,които са еднократни.Ако е скъсана мрежичката то тогава според мен не би трябвало да успее да запали изобщо?!Като го наблюдавам ту дими ту спира да дими,но пак си духа от ауспухчето.Може ли да ми прави тези аномалии от дългия си престой в безработица?
- samet_1984
- Автомобил:
- Двигател:
Никой ли няма идея по този въпрос?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мнението е следното . аспуха става ли горещ да не можеш да си държиш ръката на него . След около 3-4 мин.
- samet_1984
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм пипал за да знам със сигурност,но като го гледам тръгва да дими около минута.После димът спира но си продължава да духа топло от ауспухчето и прокапва нафта,след известно пак дими и пак спира.Доколкото разбирам неможе да се възпламени и да тръгне.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
samet_1984 написа:То 100% си е нафта.Помпичката очевидно не е барано.Като гледам все още си е с оригиналните скобички,които са еднократни.Ако е скъсана мрежичката то тогава според мен не би трябвало да успее да запали изобщо?!Като го наблюдавам ту дими ту спира да дими,но пак си духа от ауспухчето.Може ли да ми прави тези аномалии от дългия си престой в безработица?
Според мен трябва да разглобиш печката, и да почистиш нагара от свещта и саждите от огнището.
- samet_1984
- Автомобил:
- Двигател:
А дали след разглобяването ще трябва да сменя гарнитурата за която се говори че доста скъпичка.
- goppa
- VW експерт
samet_1984 написа:А дали след разглобяването ще трябва да сменя гарнитурата за която се говори че доста скъпичка.
Само ако се скъса :). Иначе мажеш с графитна грес и си готов. В руския VW форум има тема над 200 страници за печките и там има чертежи на гарнитурите. Братушките си ги изрязват от клингерит.
- samet_1984
- Автомобил:
- Двигател:
Почистих я здравата,срязах си гарнитурките,мазах ги със силикон Виктор Рейнц и сега работи на 6
Благодаря на всички които помогнаха за да успея

Благодаря на всички които помогнаха за да успея

-
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател:
Здравейте. Моята кола е Сеат Алхамбра 2001 г. AUY и печка Eberspacher D5WZ (или нещо такова) и аз имам проблем с печката. Доста прочетох и доста оправих. Първо отидох на майстор, който ми каза че всичко си било здраво и било изгоряло управлението на печката. Помолих го да ми я свали да я погледна аз. При пръв оглед имах скъсани кабели точно до буксата на кабела за печката. Оправих си ги. После започнах да проверявам дали има 3 плюса на буксата и се оказа че липсва постоянния от акумулатора заради липса на предпазител в таблото. Минах и през смяна на четките на водната помпа при двигателя. Сега печката прави два цикъла при запалване - един веднага след старт на двигателя, другия след 2 - 3 мин след това, но при втория започва да тече нафта от аспуха. Разпарчосах я днес и цедката на свеща е в ужасно състояние. Може ли това да е причината за теча на нафта и спирането на работата на печката? Ако някой иска снимков материал да пише на Л.С. скайп или фейс , че тука нещо немога да кача снимките.
-
- Двигател:
И ето и снимките
- goppa
- VW експерт
Цедката изглежда здрава, само я почисти добре. Почисти огнището на печката, че изглежфа затлачено. Пробвай вентилатора и свещта но с не повече от 8 V . за да не ги изгориш. Вентилатора трябва да се вртътка свободно и на 6V да се върти бързо. Свещта трябва да светва до бяло.
Успех.
Успех.
-
- Двигател:
Мисля че е от цедката защото почти неможе да се почисти. Всичко друго освен датчиците за температурата на антифриза (които не съм мерил) работи. Ако някой знае ат къде да си намеря нова цедка нека сподели. Благодаря предвярително.
- goppa
- VW експерт
nakaty написа:Мисля че е от цедката защото почти неможе да се почисти. Всичко друго освен датчиците за температурата на антифриза (които не съм мерил) работи. Ако някой знае ат къде да си намеря нова цедка нека сподели. Благодаря предвярително.
Има някаква фирма дистрибутор за бг. Виж при тях.
Провери това
nakaty написа:И ето и снимките
Щом тече-значи не гори,щом не гори -свеща изглежда не грее.Моята е същата Еберка,нито течеше,нито палеше,нито пушеше.Отидох на майсторчето,свали я,и провери клапанчето дето тегли от резервоара.Затапи ми маркучите и я оставих да я гледа кво и има,а аз си пламнах локомотива и бегом на бач.След час ми звънна и каза:късметлия си,управлението работи,оправих ти скъсания кабел,но свеща не бачка-80лв. нова.
Поръча я и ме вика да монтира.Отивам..пецата ме чака сглобена,закачена за тест,закача я на акк с негови кабели и дава 8 волта,пецта се нае,пламна,без пушеци.Спряхме ,изчакахме да си циркулира и монтирахме на шарана.Запалих колата,но понеже бе към 15гра.тя не тръгна.Каза ми човека:утре ако не запали на 5 град идвай,ще сменим датчика(в двиг отсек до казанчето за антивриз). Ставам сутринта-гледам 6 град навън,въртя и паля,след малко се нае и пецата...ОЛЕКНА МИ !
Та за 80лв свещ+40 труд -пецата бачка

-
- Двигател:
Мрежичката е 65 лв. при Петров (линка който колегата по-горе е споменал), а за свещ ми поискаха м/у 120 - 150лв.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”