dvanew написа:kiiko написа:Привет, след монтаж на вебасто и циркулационна помпа и при мен се появи такъв проблем.При пусната печка и спряна помпа парното духа горещо , а като пусна помпата хладно.Дебита на циркулационната помпа е много голям и връщащата се вода от радиаторчето не моге да се включи в потока.При мен при пусната печка и помпа за да духа горещо парното ,оборотите трябва да са над 2000
Да, може би наистина помпата е с голям дебит - забелязвам следното вчера- паля към 10 часа без печка да съм включвал , тръгвам извънградско парното постепенно затопля духането на топло и колата държи малко под 90те градуса/ вътре парното духа жегааа яко на 90 град./, днес сутринта пусната печка колата е загряла на чертата преди вертикалната - парното духа студено направо. Нямах възможност да я спра печката по рано за да видя дали ще задуха леко топло поне.
Чета по руските форуми за някакъв байпас на парното - има ли такова нещо при нашите дизели и къде да го търся, ако отговорът е да?
Според мен нямам проблем с въздух или клапи. Но е факт че не духаотпред а отзад дори и на около 60 градуса заграл автомобил си духа топличко
Може би и това че клапите и тръбопровода на парното са все още студени също оказва влияние.
Когато тръгнеш на неговото си парно, постепенно се загряват тръбите, а с печката колата е стояла цяла вечер на място и тръбите са ледени. Пускаш печката, но тръбите охлаждат топлия въздух.
(така мисля аз) Някой да ме поправи ако греша