Чукат повдигачи-спешно?????
Чукат повдигачи-спешно?????
Колеги, колата е Кади-бензин 2007г. 2.0 109к.с. От тази сутрин след първите 5 километра започнаха много силно да чукат повдигачите на клапаните, явно работят на сухо. Трябва ми много спешно решение на проблема, може и краткосрочно да е, защото се намирам в едно родопско село и трябва да се прибирам към София след 2 дни и не смятам че ще стигна благополучно. Нивото на маслото е в нормата, лампата за налягането в маслената помпа не свети. Сипах и добавка за уплътняване на маслената система. Идват ми разни идеи да прочистя каналите (ако там е запушването), но незнам колко е разумно. Мисля да източа маслото, да сипа 4л нафта и да запаля двигател за 2-3мин. И после да налея ново масло.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Чукат повдигачи-спешно?????
Един или всичките тропат? Не си играй с тая нафта, има флакони(промивка) които сипваш в двигателя в старото масло-работи минута две и се излива после цялата тиня.
Така и така ще слагаш ново масло. С какво си в момента?
Отхлаби някой маслен датчик за момент, на главата примерно, виж има ли налягане..
еб@си...тва е нова кола бе
Така и така ще слагаш ново масло. С какво си в момента?
Отхлаби някой маслен датчик за момент, на главата примерно, виж има ли налягане..

еб@си...тва е нова кола бе

Няколко чукат. Сега съм с масло Мобил. А за датчика за който гориш имаш ли идея къде горе-долу е и как представлява, че тая кола ми е служебна от скоро и хич не съм наясно с двигателя.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
kristo написа:Колеги, колата е Кади-бензин 2007г. 2.0 109к.с. От тази сутрин след първите 5 километра започнаха много силно да чукат повдигачите на клапаните, явно работят на сухо. Трябва ми много спешно решение на проблема, може и краткосрочно да е, защото се намирам в едно родопско село и трябва да се прибирам към София след 2 дни и не смятам че ще стигна благополучно. Нивото на маслото е в нормата, лампата за налягането в маслената помпа не свети. Сипах и добавка за уплътняване на маслената система. Идват ми разни идеи да прочистя каналите (ако там е запушването), но незнам колко е разумно. Мисля да източа маслото, да сипа 4л нафта и да запаля двигател за 2-3мин. И после да налея ново масло.
След 2 - 3 минути с нафтата ще търсиш нов мотор!
Щом не си наясно с нещата, най-добре се консултирай с шефа си какво да правиш, все пак колата е служебна. Не предприемай нищо без негово одобрение, а най-добре си запиши разговора с него!
- kriso_g
- Автомобил: MK4 1.8T
- Двигател: AUM
я кажи в кое Родопско село си ?
Смолян близо ли ти е ?
Смолян близо ли ти е ?
Лошото е, че нямам шеф, а шефка, която хабер си няма от тия работи. Само казва много ли е зле, как най-евтино да се оправи и си седи на кожения стол в София. Иначе това с нафтата съм го правил, но не на чак толкова нова кола. 2-3 минути няма да държа, максимум 1мин, колкото да завърти и евентуално да отпуши пътищата за маслото.
kriso_g написа:я кажи в кое Родопско село си ?
Смолян близо ли ти е ?
Колега, вече съм близо до тебе, днес и утре ще съм в Мадан.
- ChronoS
- Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
- Двигател: 2_9 Syncro
- Контакти:
Много кофти.Имам двама майстори при които си правя колата аз.Ако искаш може да те свържа.Да е погледнат.Въпроса е, че точно тоя двигател надали са навътре с него. 

Те тука колегите ми (местни от Мадан) я караха при някакви майстори, но всички искат добре да я разглобят (да махат и главата). Аз ги разбирам, но търся и други варианти.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Сложи присадка за промиване , източи . Сложи пробката и 2-3 л бензин през щеката без да въртиш и палиш !!.Изчакай половин 1 час и източи. Остави пробката отворене и капаката за наливане съшо .Изчакай 1 час и налей ново масло.Като налееш ново масло завърти /чукни/ леко стартер без да палиш 3-4 пъти да подкачи масло.
Ако смукателя на помпата е задръстен бензина трябва да разложи мръсотията и налепа.Но никакво палене , бензина изветрява бързо , но нафта остава и скапва новото масло.
Маслото сменяно ли по изминати километри или година или въобше не е сменяно???
С присадката , ако има запушен канал или повдигач трябва да се отпушат то и смукателя също.
Ако смукателя на помпата е задръстен бензина трябва да разложи мръсотията и налепа.Но никакво палене , бензина изветрява бързо , но нафта остава и скапва новото масло.
Маслото сменяно ли по изминати километри или година или въобше не е сменяно???
С присадката , ако има запушен канал или повдигач трябва да се отпушат то и смукателя също.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Камарото ти каза, отвийте датчика и вижте дали качва масло.Кво толкоз му се чудите на тоя мотор, не са го конструирали марсианци!
Преди последната смяна (4000км) не са го сменяли много много навреме. Аз си мисля да сваля и картера и да се почисти добре маслената помпа.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
muns61 написа: най-добре се консултирай с шефа си какво да правиш, все пак колата е служебна. Не предприемай нищо без негово одобрение, а най-добре си запиши разговора с него!
Виж, жена или не, не пипай тази кола. Адската грешка е дори намек да си дал, че ще се заемеш с проблема.
Съжалявам, не ми се трошат сефте служебни бараки в ръцете. Ще сбъркаш с всичките последствия.
Съветите по случая ги видя по-горе.

Колеги, прибрах си колата в София в това състояние. Бавно бавно но стихнах и веднага при майстора. И какво се оказа?!?!?! В корпуса където се навива масления филтър имало клапанче което да държи маслото да не слиза надолу бързо, което се счупило и неговата прожинка заседнала в една от магистралите. И сега ще се търси цял корпус втора употреба, че само клапанчето не се продава.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”