Светна при бавно каране и стъпване на банкета. Сработи системата и блокира другото колело. След това остана да свети лампата и да не реагира от бутона. Днес в града отново блокира едно от колелата при бавно тръгване и отново остана светната лампата. Колата иначе работи и спира перфектно.
Прочетох я и даде грешка на 01542 на датчик G202 На снимката се виждат. Пробвах да изтрия, но грешката веднага се появява.
Пробвах в диагностиката в движение, датчиците на абс показват и четирите еднаква скорост. Датчикът за позицията на волана също показва реални данни. Единствено ми направи впечатление , волтметъра ми показва при включени фарове 13,25- 50в, без тях 13,80в акуто е ново, скоро правих рециклаж и на генератора.
ТА къде да го търся този датчик G202, намерих при руснаците под шофьорската седалка вадят G200.
Светеща лампа ESP. Шаран, 2001 tdi AUY - Решено
- ZEDYCUS
- Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
- Двигател: AUY 2001
- Контакти:
Светеща лампа ESP. Шаран, 2001 tdi AUY - Решено
Последна промяна от ZEDYCUS на Пон 01 юли 2024 10:27, променено общо 1 път.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
- ZEDYCUS
- Контакти:
Re: Светеща лампа ESP. Шаран, 2001 tdi AUY
Мерси за линковете. Пробвах за 24 часа дозаредих акумулаторът(на 3-4 месеца нова варта), но след 2-3 минути пак светна лампата на есп.
Къде се намира при шарана този сензор.
Къде се намира при шарана този сензор.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
При Пасат под задната седалка, при Шаран да кажат колегите.
- ZEDYCUS
- Контакти:
Малко прясна информация, трябваше от рано да питам джамбазите къде продават частите. Намерих и двата датчика г202 и г200 и двата са на една конзола под шофьорската седалка(много смотан болт има за сваляне на криво място). До тях е управлението на парктроника и някъв датчик предполагам за ейрбега, при катастрофа. Като монтирам втората употреба ще снимам къде са и дали ще се оправи проблема. Около 90 лв ще легнат с доставката, едни и същи номера с моите са. Свалих набързо седалката одеве, но заради жегата не можах да снимам, че се разтопих. 

- ZEDYCUS
- Контакти:
Смених само г202 днес, след като прибрах датчиците от куриера. Наложи се да изкарам конзолката-3 инбусни болта 5мм шестограм, но единия болт е много наврян под една пластмаса, която не може да се свали. Та се наложи да резна един инбус 5мм да остане 15мм късата част.
Забравих да откача буксата на айрбега на седалката при изкаран ключ, та се наложи да изтрия и нея грешка. Засега ЕСП-то тръгна, изтриха се всички грешки и не излизат нови, но карах само 2-3 км и още няма да го пиша решено.

Забравих да откача буксата на айрбега на седалката при изкаран ключ, та се наложи да изтрия и нея грешка. Засега ЕСП-то тръгна, изтриха се всички грешки и не излизат нови, но карах само 2-3 км и още няма да го пиша решено.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Светеща лампа ESP. Шаран, 2001 tdi AUY - Решено
Здравей. И моят автомобил е с абсолютно същите сензори на същото място. Само ,че на мен ми свети лампа на таблото при километрите а не при оборотомера. Явно трябва да погледна по добре за какво става въпрос. Мислех си че от тези сензори. За жалост не разкачах май малкият сензор , а само големият. Почистих кабелите за замасяването и се надявах да се оправи. Ти смени и двата или само единият?
- ZEDYCUS
- Контакти:
Re: Светеща лампа ESP. Шаран, 2001 tdi AUY - Решено
ESP лампата свети в километража от дясно. Смених само този датчик за който ми излизаше грешка, другия седи резерва. По принцип другия по често дефектира, така съм чел при руснаците. Прочети колата с ваг ком и то ще си покаже къде е проблемът.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”