Vw Touran 2.0 TDI 140 к.с. Код BKD 2008г. Проблем с маховик.
Vw Touran 2.0 TDI 140 к.с. Код BKD 2008г. Проблем с маховик.
Здравейте купих си Vw Touran 2.0 140 коня BKD 2008. Преди 13 000 километра смених пълен комплект съединител (маховик, две помпи и съединител). Сега при тези ниски температури сутрин започва да се чува тракане от маховика (предполагам, така звучи). Искам да попитам нормално ли е маховик да се сменя на 20 000 километра. Колата е карана на 90% градско. Благодаря за отделеното време и информацията.
Последна промяна от dimo1233 на Пон 10 фев 2025 8:25, променено общо 1 път.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Vw Touran 2.0 TDI 140 к.с. Код BKD 2008г. Проблем с маховик.
Има разтракани маховици и на по 2к км така ,че не виждам защо на 20 к км да не се разтрака
Нормално ли е - Не, възможно ли е - Да
Не казваш какъв комплект сте взели, както и ако градското ти е максимум до 3-та, неприятно е, ама си тормози маховика.
Също така може да е просто заради студа, ако не усещаш други симптоми, а само тракане - не го мисли за сега
Не казваш какъв комплект сте взели, както и ако градското ти е максимум до 3-та, неприятно е, ама си тормози маховика.
Също така може да е просто заради студа, ако не усещаш други симптоми, а само тракане - не го мисли за сега
thanis написа:Нормално ли е - Не, възможно ли е - Да
Погледнах документа от сервиза и съм сменил комплект съединител (маховик, съединител, долна и горна помпа) който струва 1150лв - само това мога да кажа за комплекта. Не съм се интересувал за марка. Градското ми е 3 4.

Последна промяна от dimo1233 на Вто 11 фев 2025 9:23, променено общо 2 пъти.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
13, 20, все тая.
Лично за мен не е нормално.
Явно частите стават все по-боклучиви, термостати, амортисьори, та и при маховици и съединители.
Лично за мен не е нормално.
Явно частите стават все по-боклучиви, термостати, амортисьори, та и при маховици и съединители.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
точно така тенденцията такава аз сложих един температурен датчик с него стрелката играе нагоре надолу отлепва чак на 80 градуса сега купих оригинален като цяло това е най-добрият вариант
Опитай в сервиза да видиш, дали могат да ти съдействат. Също така, ако имаш възможност остави колата в топъл гараж и провери дали ще имаш шума пак. За 13 хил км не е нормално да е за смяна пак, дори и градско. Но би следвало да са ти казали какви части са вложили. Това сервиз от типа "за приятел" ли е или нормален сервиз ? Ако е първото, духаш супата. Ако е второто имаш минимален шанс да направят нещо за теб.
thanis написа:Опитай в сервиза да видиш, дали могат да ти съдействат. Също така, ако имаш възможност остави колата в топъл гараж и провери дали ще имаш шума пак. За 13 хил км не е нормално да е за смяна пак, дори и градско. Но би следвало да са ти казали какви части са вложили. Това сервиз от типа "за приятел" ли е или нормален сервиз ? Ако е първото, духаш супата. Ако е второто имаш минимален шанс да направят нещо за теб.
Говорих с майстора, края на седмицата ще отида при него да я види, ще видим какво ще каже. Има ли вариант, шанс частите да се сменят гаранционно.
Ами успех пожелавам и да кажеш как е минало. Дано влезе в ситуация и не се прави на ударен да те пуска по пързалката.
По-важното е да не са ти сложили някой маховик втора ръка. Щом не знаеш каква марка е, може да са решили да пробват. Като е монтиран веднъж върви после доказвай изглежда ли на нов или не, ако се наложи да се сменя скоро. Върнаха ли ти стария маховик след смяната? Знам един случай разказван от втора ръка - отива човека на сервиз за нещо и майсторът му "взел" катализатора. След 1-2 седмици на ГТП му казват, че му липсва катализатора - отива оня при майстора, който уж е познат и получава отговор "... ами трябваха ми пари". Даже не се е опитвал да го убеждава, че колата е била така и не е той.
Забелязах че и съединителя е паднал с около един сантиметър. Не ми върнаха старите части. Надявам се да не са сложили втора употреба. След прегледа при майстора ще пиша как е минало.
Колеги, днес бях при майстора. Каза, че сутрин когато е много студено е нормално да тропа. След като загрее, ако продължава да тропа тогава има проблем. За сега нищо не може да се направи, караме така пък после ще му мислим. За падналия съединител каза, че е наравно с другите педали и добре си работел. Дайте съвет какво да правя. Така ли да карам, при друг майстор ли да ходя, давайте предложения.
-
- Автомобил: Vw Sharan
- Двигател: AVG 2000
Май вече не трябва да ходиш при този майстор
.Иначе цената е прилична,но въпроса е какво ти е сложил (като марка)за тези пари?Напълно ли си сигурен,че е маховика?

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Какво е сложил - сложил му е втора употреба и сега му обяснява, че било нормално да трака. Нормално е, ама ако е към 300К км. Иначе за карането, ще кара още, не се знае колко, докато се разтропа и на загряло. Аз не бих стъпил повече при този майстор.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Явно има маховици произведени за топлите страни.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”