проблем спирачки шаран 96 год

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
emi_bh
Автомобил:
Двигател:

проблем спирачки шаран 96 год

Мнениеот emi_bh » Пон 02 ное 2009 17:48

колеги свети лампата за спирачките става въпрос за шаран 2000 96година има течност в казанчето има накладки и не е датчика на ръчната мерси предварително

lussander
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем спирачки шаран 96 год

Мнениеот lussander » Вто 22 дек 2009 9:32

И аз имам същия проблем, но ми свети както спирачката така и АБС-а! Като "рестартирам" (изключа клемата на акумулатора и след 1 минута я включа) не свети няколко километра и после пак си светва!
Ти успя ли да си оправиш проблема?

emi_bh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emi_bh » Вто 05 яну 2010 13:51

колега прегледаи първо кабелите на датчиците на АБС при мене беше скъсан един

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Сря 06 яну 2010 21:35

не са кабелите
машинката за абс-а е сигурно
това е проблем на ФВ
върви заедно със сервото и струва скъпо
:horror:

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Пет 15 яну 2010 13:21

И при мен като валя тея дни светнаха АБС и ръчната, но след ден,два изгаснаха, натиснах педала по-рязко от 60км. до 0км. Предполагам се е понамокрило нещо. Иначе АБС си работи (за сега).
Ако откриеш проблема постни да разберем поне от какво е.
Поздрави.

sharan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sharan » Чет 04 фев 2010 10:48

Отиди да ти я закачат на компютъра - той ще каже какъв е проблема. Лощото е, че няма кой да ти я оправи. Българската нация техническа - мани, мани...

Потребителски аватар
dushi
Автомобил: VW Sharan
Двигател: ADY 1996
Контакти:

Мнениеот dushi » Пет 05 фев 2010 9:13

И аз имах такъв проблем светеше лампата за спирачките и ABS само когато валеше мнто силен дъжд или карам през малко по дълбок сняг.Сега обаче лампите вече не светят защото както съм описал в една друга тема ходих при едни майстори и те ми скапаха горивомера а от тогава и тези две лампи вече не светят. Преди като дам контакт светваха и двете после угасваха като запаля двигателя както и много други лампи по таблото сега вече не светят. Не знам какво му направиха обаче те твърдят че нямат нищо общо и че тия лампи едва ли не въобще ги няма.

sharan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sharan » Пет 05 фев 2010 10:13

Това имах предвид и аз. Като водих колата в официалния сервиз да ми сменят предни накладки и дискове - скъсаха датчиците за износени накладки. След съвсем малко време светна лампата за ESP-то. Не били те виновни, ала-бала. Смениха две крушки отзад -прецакаха централното заключване и нагревателя на стъклото. Пак не били виновни. Дойде ми до гуша и както бях един ден в Австрия отидох в сервиз на VW. Хората там се хванаха за главата, цъкаха и за един ден оправиха всичко. Няма чакай за резервни части, няма "то така си беше", няма едно оправим, три други неща разваляме. Верно, че взимат 70 евро на час, ама работят, подпис, печат, че колата е изправна, благодарят, любезни. До ден днешен никакъв проблем нямам. Много имаме да се учим, ужас.

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”