проходимост VW Sharan в_зимни условия

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
zevs
Автомобил:
Двигател:

проходимост VW Sharan в_зимни условия

Мнениеот zevs » Нед 31 яну 2010 17:37

Колеги, целта на тази тема е да разбера как усещате шаранчетата в зимни условия, аз лично не съм доволен !!!
Гумите са ми 4 бр. Мишлен Алпин 3-сезон 210 левчета бройката и въпреки това при потегляне и при най-малкия наклон и при 3-4 см.сняг колата се колебае дали да потегли и започва едно буксуване, в завои също усещам колебания ! Вече се чудя причината в моите умения ли е или съм направил погрешния избор на гуми или пък това е нормално за кола от калибъра на шарана ???
Я разкажете за вашите впечатления и съответно вашия избор на гуми !?

Потребителски аватар
vankat-2
Автомобил:
Двигател:

Re: проходимост VW Sharan взимни условия

Мнениеот vankat-2 » Нед 31 яну 2010 18:07

zevs написа:колеги целта на тази тема е да разбера как усещате шаранчетата във зимни условия ,аз лично не съм доволен!!!
Гумите са ми 4 бр. Мишлен Алпин 3-сезон 210 левчета броиката и въпреки това при потегляне и при наи малкия наклон и при 3-4 см.сняг колата се колабае дали да потегли и започва едно боксуване,във завои същото усещам колебания!Вече се чудя причината в моите умения ли е или съм направил погрешния избор на гуми или пък това е нормално за кола от калибъра на шарана???
я разкажете за вашите впечатления и съответно вашия избор на гуми!?

Колега аз също карам шаранче и си го карам като джип доста стабилен без никви проблеми гази снежеца и е доста проходим.Карам го с предни корморан зимни на втори сезон и задни скорпион летни нови на един сезон.Правил съм си секви експирименти с него и съм оставал изомен колко е проходим не само в сняг.А за комфорта и кефа да караш такаъв автомобил сигорно си го изпитъл.

rossinand
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rossinand » Нед 31 яну 2010 22:00

Включва ли ви се система против буксуване.При мен я има EDS май се води и нещо не съм очарован от нея.Иначе като цяло шарана стабилен ми се струва с оглед малкото км при зимни условия с него.

al3x4o
Автомобил: Audi A3 8p
Двигател: BKD 2004

Мнениеот al3x4o » Пон 01 фев 2010 12:16

момчета не искам да казвам голям дума но с ГудиИар ултра грип 7 трети сезон не съм закъсвал върви страхотно в снега горещо ги препоръчвам на всеки :да:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 01 фев 2010 15:17

al3x4o написа:момчета не искам да казвам голям дума но с ГудиИар ултра грип 7 трети сезон не съм закъсвал върви страхотно в снега горещо ги препоръчвам на всеки :да:

И аз карам с този модел пета зима.Уникална гума.Мишелин съм купувал веднъж и приключих с тази марка за винаги.

zevs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zevs » Вто 02 фев 2010 16:16

Аз също използвам теглото на автомобила, шарана е като танк, но то се усеща най-вече на равен и прав път, а когато става въпрос за завои или изкачване стабилността на машината не ми е достатъчна ! Явно причината е в гумите, ще трябва да се сменят. Препоръчайте марка зимни гуми !
А я кажете според вас важно ли е те да са усилени, щото все пак шаранчето тежи доста, някои колеги казват че това няма чак такова значение ?!

Потребителски аватар
vankat-2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankat-2 » Вто 02 фев 2010 18:50

rossinand написа:Включва ли ви се система против буксуване.При мен я има EDS май се води и нещо не съм очарован от нея.Иначе като цяло шарана стабилен ми се струва с оглед малкото км при зимни условия с него.

Аз нямам такава ситема моят е 98г.Вземаш си гуми за лека кола съвсем нормални не ти требват никакви други теглил съм го на кантар и е около 1200 кг.Аз съм адски доволен от зимният Корморан не са скъпи а са доста качествени аз бихти ги препоръчал тях и на дупки издържат а в София ги има много не си заслужава да даваш луди пари за гуми и после да си скубиш косите като я изчаткаш някаде.

Потребителски аватар
vlast_vd
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vlast_vd » Вто 02 фев 2010 21:20

Аз нямам такава ситема моят е 98г.Вземаш си гуми за лека кола съвсем нормални не ти требват никакви други теглил съм го на кантар и е около 1200 кг.

Моят е над 1600кг. празен,не знам как и къде си го мерил, но в книжката го дават даже над 1700кг.
Иначе по-темата според мен тази кола е повече за магистралата отколкото в гората.Моя лятно време по леко овлажнена трева започва да занася,може би само на предно му е малко сцеплението за по-сериозни навлизания по черен път.

zevs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zevs » Сря 03 фев 2010 15:13

Не, за офроуд проходимост и дума не_може да става , прекалено тежък и дълъг е, а освен това и купето много се усуква според мен. Това се забелязва веднага още преди да си го подкарал. Мен ме интересува как е на пътя, автомобилът определено е много комфортен и сигурен, но през всички други сезони освен зимата. Поне при мен е така вече втора зима и_най-вече на сняг и лед ! Иначе относно зимни гуми съм се спрял на марката Гиславед, но пък те нямат усилен вариант. Другата ми кола е с такива и нямат равни....и определено ще си взема усилени, щото като знам през какви дупки съм минавал, не_искам да рискувам. Относно Мишлена едно нещо искам да призная - супер издържливи са на дупки и на пробег...но повече такава марка няма да си взимам.
А да ви попитам, щото от месец съм с газов инжекцион, какъв разход ви дават на газ шаранчетата ?

sharan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sharan » Чет 04 фев 2010 10:44

Моят е 4-motion и е екстра. Никакви проблеми, ама аз карам полека и внимателно. Чат-пат се включва ESP - много полезна джаджа.

Потребителски аватар
ilkomotor
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilkomotor » Чет 04 фев 2010 11:46

...ИСКА тесни и зимни гуми отпреди е ОК., 175 е идеално за зимен/снежен терен :lol:

perfekten5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perfekten5 » Чет 04 фев 2010 13:27

Карам с Гиславед мога да кажа, че автомобилът върви повече от добре и на сняг и на лед. Най-тесните гуми за модела са 195-65-15.

Потребителски аватар
hipobg
Автомобил:
Двигател:

Re: проходимост VW Sharan в_зимни условия

Мнениеот hipobg » Чет 04 фев 2010 22:44

моите гуми са MASTERSTEEL ефтини източни, но се държат на сняг много добре.На лед се пързалят но това е нормално :drunk

Потребителски аватар
dushi
Автомобил: VW Sharan
Двигател: ADY 1996
Контакти:

Мнениеот dushi » Пет 05 фев 2010 9:02

Значи аз на предния мост съм Нокиан втора зима ги карам и съм много доволен колата не се държи много добре на сняг можеби защото на задния мост съм още с летните и леко увлича на завой а имам същити гуми и за задния мост обаче просто "няма кой да ми ги сложи" мисля че със четирите зимни ще се държи много добре. А за каране извън асвалта според мене тези кола не е правена за какъвто и да било друг път. Просто това е само шосеен автомобил преди имах пасат с него нямах проблем да карам по всякакви пътища с Шарана даже от бурдюра пред блока гледам да слизам от най ниската точка щото ми опира по праговете.

Потребителски аватар
vankat-2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankat-2 » Съб 13 фев 2010 17:10

dushi написа:Значи аз на предния мост съм Нокиан втора зима ги карам и съм много доволен колата не се държи много добре на сняг можеби защото на задния мост съм още с летните и леко увлича на завой а имам същити гуми и за задния мост обаче просто "няма кой да ми ги сложи" мисля че със четирите зимни ще се държи много добре. А за каране извън асвалта според мене тези кола не е правена за какъвто и да било друг път. Просто това е само шосеен автомобил преди имах пасат с него нямах проблем да карам по всякакви пътища с Шарана даже от бурдюра пред блока гледам да слизам от най ниската точка щото ми опира по праговете.

Изкаж да кажеш че шарана е нисак ли :screwy :screwy Аз да не карам некъв друг модел шаран май е до стила на караве а не до възможностите на колата :beer

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”