W SHARAN изгуби мощност
W SHARAN изгуби мощност
Здравейте колеги.Преди 2 месеца си купих W SHARAN от Швейцaрия и вчера като минавах през тунелите на витиня нещо изгуби мощност.По принцип си върви,не пуши и няма никакви аномалии но не върви така както беше.Вдигнах с него около 170км но е малко по тромав,става дума за W SHARAN DIESEL 116 коня автомат.
Последна промяна от WSHARAN на Сря 09 юни 2010 20:06, променено общо 1 път.
- emko seat
- Автомобил:
- Двигател:
Re: W SHARAN изгуби мошност
[/img][*]При мен се случва същото,но при скорост 140 km/h,тогава колата губи мощност и пъргавина.Колкото и да натискам газта,колата си пада до 100 km/h."Специалисти"-те се произнесоха:"Колата е карана от жена и умишлено е ограничена.Не я барай". Така я карам вече втора година,но съм му намерил решение.Чакам прав участък,без много движение,гася колата и след около 5-6 sec я паля отново.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги и аз от скоро карам sharan 116k.с-1.9tdi и на мене ми направи същият проблем. Точно когато взех да изкачва един наклон колата изгуби мошност,отбих игасих я и пак запалих.След това нямаше проблем пак си вървеше като преди и си мисля че е било грешка в компютъра.Незнам дали да я карам на диагностика?
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: W SHARAN изгуби мощност
Турбините пренадуват и мотора влиза в авариен режим!Карайте колите в читав сервиз-поправката не е скъпа!
- emko seat
- Автомобил:
- Двигател:
Ходих на диагностика.Момчето закачи компа и ме накара да карам на 3-та скорост по стръмно с пълна газ. Много лесно колата изпадна в това състояние.Коментара беще:Компютъра вън за ремонт и връщане отново.Ще екато нова.
Не съм сигурен дали този двигател е с променлива геометрия на турбото , но ако е , симптомите са точно като замърсена турбина . Ако е така има 2 възможности :
1)временно решение - на извънградско , се вкарва в по-високи обороти за да се издухат саждите
2)сваля се и се почиства геометрията на турбината
За да не се получи такова замърсяване , переодично турбината трябва да се кара на по-високи обороти
1)временно решение - на извънградско , се вкарва в по-високи обороти за да се издухат саждите
2)сваля се и се почиства геометрията на турбината
За да не се получи такова замърсяване , переодично турбината трябва да се кара на по-високи обороти
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
emko seat написа:Ходих на диагностика.Момчето закачи компа и ме накара да карам на 3-та скорост по стръмно с пълна газ. Много лесно колата изпадна в това състояние.Коментара беще:Компютъра вън за ремонт и връщане отново.Ще екато нова.
хващаш едно дърво и му го подаваш да се удари сам;компа не е проблема.писано е много за забиването
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
emko seat написа:[*]При мен се случва същото,но при скорост 140 km/h,тогава колата губи мощност и пъргавина.Колкото и да натискам газта,колата си пада до 100 km/h."Специалисти"-те се произнесоха:"Колата е карана от жена и умишлено е ограничена.Не я барай". Така я карам вече втора година,но съм му намерил решение.Чакам прав участък,без много движение,гася колата и след около 5-6 sec я паля отново.
това е детската болест на шарана мой приятел кара същата кола и имаше абсолютно същия проблем (и той ми каза че след като го гасне и пали отново се оправил за известно време) смени нещо като въздушен датчик сложи втора ръка и вече няма никакви проблеми , но той в момента и извън страната и чак другата седмица ще се върне ще снимам какво е сменил точно , дано да ви е от полза

- asentm
- airman
- Автомобил:
- Двигател:
влиза в авариен режим ....в сервизчето да видят турбото и после картите в компа
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”