печка vw sharan
- stanpetrol
- Автомобил: vw sharan
- Двигател: 1Z 1996
печка vw sharan
Колеги колата ми е vw sharan 96 г. 1z. и проблема е ,че печката ми не се включи при този студ тази седмица 0 градуса.С климатроник съм и ако може да ми кажете на колко градуса трябва да се включи и от къде може да се настрои примерно да се включва на 5 градуса примерно.
- vlast_vd
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: печка vw sharan
Погледни дали е включен кабела в нея , ако не е - вече имаш една причина да не работи печката. А самата печка доколкото знам си е програмирана да се включва при температура под 5 градуса външна и 75(срещал съм и 85) градуса на антифриза.
- stanko1.9
- Автомобил: Фолксваген Пасат б3 TDI
- Двигател: afn 91г
За проба при по- високи темп. от 5гр. изключваш датчика ,който е закачен на едно рамо под лявата чистачка, и слагаш мостче.Така при всяко палене трябва да чуеш вентилаторчето и да запали печката. Ако не се чуе нищо значи най-малкото е изгоряла свещ.
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Колега печката ти би трябвало да е Ебершпрехер.
Представителите за България са фирма Станкоф(ако не ги откриеш пиши да ти дам телефон).
Най-добре иди да я погледнат,защото така по форума едва ли нещо ще направиш
Иначе печката е доволно пълна е електроника и се управлява от електрониката на колата.
Може да и се прави диагностика с компютър и да се види има ли някакви записани грешки.
И се подготви психически за цените на резервните части. Хич не са евтини да знаеш.
Представителите за България са фирма Станкоф(ако не ги откриеш пиши да ти дам телефон).
Най-добре иди да я погледнат,защото така по форума едва ли нещо ще направиш
Иначе печката е доволно пълна е електроника и се управлява от електрониката на колата.
Може да и се прави диагностика с компютър и да се види има ли някакви записани грешки.
И се подготви психически за цените на резервните части. Хич не са евтини да знаеш.
Пичове кажете някой маистор на печки че полудях.Миналата зима отидох при един и той ми вика изгорял ти е процесорния блок на печката, питамго бе колко струва тоя блок и тоѝ погледна в един каталог и ми казва 570 лв.Ай викам му я ми смени свеща и като имам пари ще го сменям.И на другата сутрин печката си заработи и искара цяла зима,само че сега пак не работи.Та казваите за някои маистор които не иска да ти отреже главата.Печката е Ебершпрехер .А някой знае ли каде се намира датчика които я влючва при 5 градоса защото под чистачката не видях нищо.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”