Шаран 2003г. - предупреждение за изгоряла крушка
Шаран 2003г. - предупреждение за изгоряла крушка
На въпросния Шаран при даване на контакт, винаги светва на FIS дисплея предупреждение за изгоряла крушка. Проблемът е, че реално всички крушки са прегледани и работят. Гледал съм още няколко Шарана след 2000та година и на всичките свети това предупреждение. Има ли някой идея от какво е или това е нормално при всяко даване на контакт да излиза символа за изгоряла крушка?
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Шаран 2003г. - предупреждение за изгоряла крушка
не е нормално да излиза това предупреждение 

И аз така реших, но всички крушки са подменени. Гледани са всички крушки в купето, по вратите и т.н. По принцип, като включиш фаровете, ако има изгоряла крушка, светва лампата и пише на кой фар е изгоряла крушката. А в този случай, като дадеш на контакт веднага светва тази лампа, но не пише коя крушка е изгоряла. Това ме навежда на мисълта, че е някоя крушка, която светва веднага щом се даде на контакт, демек не е по фарове, стопове, габарити, мигачи и т.н. Проблемът е, че всичко е чекнато (с изключение по таблото, но там не вярвам да има чек).
- Pacho B
- Автомобил:
- Двигател:
Хаха,братле аз имах същия проблем на моя touran...
Отидох в сервиз и проверихме на компа дали му няма нещо,защото проверих и действително нямаше нищо изгоряло...
Та проблема се оказа,че крушката на задния десен стоп е почерняла и е пред изгаряне,та сменихме крушката,но докато отворим стопа хиляда маневри и най-важното провери дали имаш спец.ключ за стоповете,защото гледам,че sharana ти е 2003г...
Поздрави! : )
Отидох в сервиз и проверихме на компа дали му няма нещо,защото проверих и действително нямаше нищо изгоряло...
Та проблема се оказа,че крушката на задния десен стоп е почерняла и е пред изгаряне,та сменихме крушката,но докато отворим стопа хиляда маневри и най-важното провери дали имаш спец.ключ за стоповете,защото гледам,че sharana ти е 2003г...
Поздрави! : )
Мерси за инфото:) Явно ще трябва да сменям всички крушки наред:)
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Да не е крушката за осветление на копчето за фаровете. Само то май светка когато дадеш контакт 

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
шарана е на друга комуникация
6669 написа:Да не е крушката за осветление на копчето за фаровете. Само то май светка когато дадеш контакт
Не е, и на мен ми хрумна, но работи...
- Pacho B
- Автомобил:
- Двигател:
Еми човек,то и при мене нямаше изгоряло,ама беше напът да изгори,така,че сменяй и ще се разбере 
Или смени например едната крушка на задния десен стоп примерно на левия и така си прави проверка,защото ако тръгнеш да купуваш всички видове крушки, ще ти излезе доста соленичко

Или смени например едната крушка на задния десен стоп примерно на левия и така си прави проверка,защото ако тръгнеш да купуваш всички видове крушки, ще ти излезе доста соленичко

- spb
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И при мен като дам контакт ми светва че имам изгоряла крушка но като натисна педал за спирачките и тя изгасва , всички крушки са ми проверени и са здрави това съм го забелязъл на още няколко Шарана и Алхамбри пак по същия начин светка.
spb написа:И при мен като дам контакт ми светва че имам изгоряла крушка но като натисна педал за спирачките и тя изгасва , всички крушки са ми проверени и са здрави това съм го забелязъл на още няколко Шарана и Алхамбри пак по същия начин светка.
Оказа се, че и на въпросния Шаран е точно така. Явно е някакъв чек на дпирачната система преди да тръгнеш.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”