Проблем на инсталацията с течност към чистачките на Шаран

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
Потребителски аватар
mishkalov
Автомобил:
Двигател:

Проблем на инсталацията с течност към чистачките на Шаран

Мнениеот mishkalov » Вто 25 яну 2011 15:53

Протече ми в купето като включих да пръска на задното стъкло. Свалих отдолу кората но не се вижда от къде пръска още по-трудно е да се бръкне там. То се пада май някъде над панелчето с бушотчетата зад волана. Въпроса ми е, понеже така и така имам 2-3 изгорели крушки на таблото-километраж и оборотомер, дали отваряйки отгоре да сменя кружките, няма да е там някъде и това съединение от където протече? Колата е Шаран 1.9 тди 98г.
Предварително благодаря!

ekstremista
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем на инсталацията с течност към чистачките на Шаран

Мнениеот ekstremista » Пет 25 фев 2011 12:58

Здрасти колега, имах абсолютно същия проблем. Малко кофти работа. Съединението на маркуча за задното стъклопочистващо е в снопа с кабели от страната на водача, където предполагам е мокър пода. Снопа минава зад страничната кора където е закрепена дръжката за отваряне на предния капак. Проблема е там, че ако искаш да стане както трябва, трабва да махнеш мокета и изолиращата вата под мокета, защото са мокри. Ако не се изсушат мокета и изолиращата вата, с времето започва за мирише доста гадно. В моя случай махнах мокета, изрязах ватата и ги изсуших. Намерих маркучето и просто го съединих, защото се бе измъкнало от гумената шлауфха, след което естествено го побългарих с добре познатат тел, тоест стегнах от двете страни гумената шлауфха в която влизат двете маркучета. Проблема в цялата операция е, че се свалят преднете седалки, мокета, пластмасите около скоростния лост, под арматурното табло и трябва да изрежеш изолиращата вата, съответно парчето което е мокро. Най лесния вариант е да свалиш страничната кора където е закрепена дръжката за отваряне на предния капак, намираш снопа, където е имаркуча. Съединяваш го, слагаш си кората и го оставяш мокро и се надяваш на много хубаво (горещо) време. Надявам се гореизложеното да ти е полезно. Поздрави.

Потребителски аватар
mishkalov
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем на инсталацията с течност към чистачките на Шаран

Мнениеот mishkalov » Чет 10 мар 2011 9:23

Много благодаря колега! Веднага щом разбрах че пръска отдолу, спрях да пръскам на задното стъкло, защото предположил че има кабели, а в случая както казваш мухлясват вата и мокет. Чакам да се оправи времето, за да отстраня пробрема. Много ме улесни защото се чудих вече от къде да бръкна за да го оправя. Жив и здрав!

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”