смяна на скоростна кутия vw sharan1.9 тди 1996 г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
смяна на скоростна кутия vw sharan1.9 тди 1996 г.
здравеите не сьм сменял досега ск.кутия,но успях да сменя биалетките на колата си сам.Знам че ск.кутия е много по трудно за смяна.Ще може ли някои ако е правил това да ми обясни как протича тази процедура,защото много искам да се пробвам дали ще успея или ще ме посаветвате да отида на сервиз 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: смяна на скоростна кутия vw sharan1.9 тди 1996 г.
ако някои знае нека да каже ко да правя
- dushi
- Автомобил: VW Sharan
- Двигател: ADY 1996
- Контакти:
Здравей колега да ти кажа чесно според мене не е много трудно ама трябва да си направиш малко сгода. Аз имам Шаран 2,0 бензини веднъж свалях скоростите в сравнение с други скорости които съм свалял ми се сториха доста удобни за работа. Проблема е в това че като махнеш скоростите двигателя остава да виси само на един тампон този от дясно и хората са предвидили някаква специална греда на която връзваш мотора да не изпадне. Общо взето малко побългарихме нещата и работата стана но за да ги качиш ще ти трябва някой да ти помага че много тежът. Като цяло цялата тая операциа е описана що годе подробно в едно ръководство за експлоатация което изтеглих от един руски сайт обаче е на руски.Ще видя къде съм го сложил и ще ти го пратя. Моя съвет е ако не си напълно уверен не го почвай и задължително трябва да е на канал или някакъв подемник да неси помислиш че на улицата ще стане тая работа. Успех!
- dushi
- Автомобил: VW Sharan
- Двигател: ADY 1996
- Контакти:
От тука може да си дръпнеш ръководството надявам се да съм бил полезен.http://search.data.bg/ready/47cb61339cef9d31ba624dc9fa28a1ca/VW_Sharan_Ford_Galaxy_Seat_Alhambra_1995_www.avtoman.org.ua.pdf
-
- Автомобил:
- Двигател:
dushi написа:Здравей колега да ти кажа чесно според мене не е много трудно ама трябва да си направиш малко сгода. Аз имам Шаран 2,0 бензини веднъж свалях скоростите в сравнение с други скорости които съм свалял ми се сториха доста удобни за работа. Проблема е в това че като махнеш скоростите двигателя остава да виси само на един тампон този от дясно и хората са предвидили някаква специална греда на която връзваш мотора да не изпадне. Общо взето малко побългарихме нещата и работата стана но за да ги качиш ще ти трябва някой да ти помага че много тежът. Като цяло цялата тая операциа е описана що годе подробно в едно ръководство за експлоатация което изтеглих от един руски сайт обаче е на руски.Ще видя къде съм го сложил и ще ти го пратя. Моя съвет е ако не си напълно уверен не го почвай и задължително трябва да е на канал или някакъв подемник да неси помислиш че на улицата ще стане тая работа. Успех!
благодаря колега
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм сменял съединител на такава и имай предвид, че не е лесно. ТДИ-то е с лагер-помпа и при откачането на бързата връзка е много вероятно после да имаш проблеми с течове и тн
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”