Здравейте колеги преди време бях писал някое редче за моят Шаран 2,0 ADY 115PS с АГУ.Създаваше ми много проблеми със запалването,при опит за стартиране на двигателя се колебае кой цилиндър да запали първи и след като заработи двигателя има сериозни колебания в работата, няколко пъти след като ми прекъсва в движение изгасва мотора и в продължение на 10-15 минути изчакване и проба да запали двигателя стартира без проблем до следващият път.Ходех по сервизите на BOSCH и най различни "майстори"смених СЕНЗОР-ХОЛ,ДАТЧИК-КОЛЯНОВ ВАЛ,ПАЛЕЦ,КАПАЧКА,КАБЕЛИ,БУБИНА.Колата се закрепи около 2-месеца.Направих едно пътуване до Холандия до там без проблем но в Холандия почна дъжд-дъжд и колата започна леко да прекъсва след 50км работеше на 3-цилиндъра едвам се добрах до Германия на другият ден изобщо ни иска да запали мокри свещите и не иска при изваждането на централният кабел от капачката-Бубината при завъртане на стартер искра колко щеш,след като върнах кабела обратно започнах да проверявам свещите и установих че всяка свещ си дава искрата само за момент двигателят припалва и гасне след като продължи да върти стартера искрата на свещите изчезва а на централният кабел я има.Не знам къде да търся проблема моля дайте своите мнения че в Германия на сервиз не може
Огледай кабелите към датчиците ,към бобината за бнещо оголено пртрито. Шом на мокро прави въртели -лоша изолация. Свали бобината и я огледай за пукнатини по корпуса.От старост пластмасата се напуква, влиза влага и така докато направи пробив и нова бобина. Огледай много добре връзките ,които са правили газаджиите към бобината.Може тиското вече да е разлепено. Оглдай пак палец и капачка за пукнатини нищо, че са нови - новите са боклукчиви еднодневки.