Туран2.0tdi, cross, 2008 проблем с печка

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
kolombo93
Автомобил:
Двигател:

Туран2.0tdi, cross, 2008 проблем с печка

Мнениеот kolombo93 » Вто 16 окт 2012 8:05

Колеги от 2 год.имам колата и не ползвам печката зимата. Мисля че е изгоряла свеща, но ме посъветваха да не я сменям, и да не оправям печката защото имало някакъв фабричен дефект на Туараните. Поради тази причина зимата колата трудно загрява и харчи като луда. Какъв е вашия съвет и знаете ли какъв модел е свеща. Мерси предварително.

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Re: Туран2.0tdi, cross, 2008 проблем с печка

Мнениеот Ivo_ » Чет 18 окт 2012 22:38

Оправи си печката и ще се родиш
Първо проверете каква грешка излиза, защото може просто да е забила и затова да не се включва На мен ми се беше случило веднъж, но след диагностика и изчистване на грешката всичко се оправи
Това е една от най-полезните екстри, оправи я и ще се убедиш в това

ivan4o83
Автомобил:
Двигател:

Re: Туран2.0tdi, cross, 2008 проблем с печка

Мнениеот ivan4o83 » Пон 22 окт 2012 0:53

Здравей колега,имам същият проблем от миналата зима.Печката пали когато си иска и чат пат изкарва бял пушек на нейзгоряла нафта.Диагностиката показва свещ.Днес бях малко по свободен и свалих под калника да видя къде е тая свещ ,нищо не се вижда-печката е затворена от всякъде и трябва да се свали,а това става след сваляне на бронята ,фара и казанчето на чистачките.Познат майстор ми каза ,че не е проблем свеща а електрониката . Аз за сега се отказах . Ако решиш проблема моля те пиши ще съм ти благодарен.Поздрави.

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”