vw sharan проблем с климатроника
vw sharan проблем с климатроника
Пичове имам проблем климатроника.Като включа колата почва да мига няколко секунди след това спира и после не работи нищо. Показва че вентилатора трябва да работи но не работи.Дори на парно пак не работи ,не може да се кара, стъклата се потят, абе гадна работа.Да ви кажа никога не съм пълнил фреон, а я карам пета година.Помагайте.
Re: vw sharan проблем с климатроника
Взех от един шаран за части друг блок сложихго и нещата бяха същите.Дали да не напълня системата и да пробвам пак.
Напълних системата,пак същото. След което обиколих две морги като пробвах на място с панелите,отново същото.Лошото е че през ваккома като се заде тестване на системата винтилатора работи.Тия от порше бг.ми казаха че е панела.Просто не знам каде да ходя вече,някои не знаели добър климатронаджия.Става въпрос за София.
Пичове открихго мамкаму, след дълги скитания по сервизи и морги реших аз да се заема с проблема.Започнах да проверявам бушоните един по един,и нещешли бушон 19 се оказа изгорял.На схемата за бушони са нарисувани всичко друго но не и винтилатор.Оказа се че на цицките за пръскане на вода за стъклата има някакви датчици.Единия е укъсил,новия бушон не изгуря и датчика ка то пламна едвам сварих да го изгася, добре че имах шише вода в колата разтопи решетката.Утре трябва да ходя да търся друга из моргите.А тия от порше вг. ми искаха 1600 лв. да ми сменят панела на климатроника.Как да им имаш доверие.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
На цицките за пръскане на вода това е подгрев, което си видял. Не е датчик 

Е така ме подгряха че замалко да запаля колата.Добре че имах шише с минерална вода в колата.
- ilkomuhata
- Автомобил:
- Двигател:
Само не разбрах коя година е твоя Шаран 

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”