Как да пусна страничните въздуховоди на таблото на Шаран 04г

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
NikiAS
Автомобил:
Двигател:

Как да пусна страничните въздуховоди на таблото на Шаран 04г

Мнениеот NikiAS » Пет 03 яну 2014 10:21

Задравейте, от една седмица съм собственик на Шаран 1,9TDI, 6скорости, 131 к.с., 2004г. Имам проблем с отоплението, но попрочетох в другите теми и явно и моя проблем ще е от радиатора за печката или термостата, но майстора ще каже :) Не може да загрее на място повече от 60 градуса, а на дълго, като пусна по силно парното и изстива колата:(
Другото питане ми е как да пусна въздуховодите от лявата и дясната страна на таблото, както и тези по тавана, защото сега работят само тези в средата на таблото и тези, които обдухват предното стъкло :)
Благодаря Ви предварително :)

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да пусна страничните въздуховоди на таблото на Шаран

Мнениеот Alek » Пет 03 яну 2014 11:35

Не ти работи печката, това първо. Второ - задните въздуховоди в тавана работят в режим охлаждане, за топлене са само долу в лявата кора в багажника. А за страничните отпред, би трябвало като натиснеш бутона да духа напред (стрелка надясно) да започне да духа от всички предни.

NikiAS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NikiAS » Пет 03 яну 2014 15:03

Благодаря колега! Освен от радиатор и термостат, от какво друго може да се е прецакала тази печка и има ли начин да я пусна принудително. А като пусна парното да духа напред ми духа само от средните два отвора, като се загледам в страничните въздуховоди се вижда, че зад решетката клапите са затворени :)
Още веднъж благодаря :)

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Пет 03 яну 2014 18:37

На тъста ми на Шарана беше останала затворена една от средните - ами бутнахме с един молив да се отвори и така. Проблемът е, че не разбрахме кога затварят тези клапи - вероятно когато затвориш ръчно въздуховода. А относно печката - трябва да се види с VAG COM. На тъста като не бачкаше беше изгоряла свещ, това е доста често срещан проблем, но пак казвам, трябва да се види на компютър. Аз съм в София, ако и ти си от София ела и ще я погледна без пари.

kriki
Автомобил: VW Sharan 1.9 TDI 4motion
Двигател: AUY 2002

Мнениеот kriki » Пет 03 яну 2014 22:06

Колега честито за големата риба. Най-мъдрото нещо което може да направиш на първо време е една диагностика с VAG-COM (VCDS) кабел на всички контролери в автомобила (добре е да си купиш собствен - към 50лв), там ще ти излезат доста грешки най-вероятно. И почваш 1 по 1 да оправяш проблемите. Иначе така само ще си гадаем насляпо ... На първо четене си за смяна на термостат 99%.

NikiAS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NikiAS » Нед 05 яну 2014 12:21

Благодаря за отговорите :) Не е проблем да си купя такъв кабел, проблема е че нито знам как да го ползва, нито разбирам от коли.. :)
Благодаря на колегата Алек, бих се възползвал от предложението да погледне колата... Единственото, което искам е да знам какво е за ремонт и един по един да отмятам проблемите :)

NikiAS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NikiAS » Чет 09 яну 2014 22:38

Мъглата се вдига :) Оказа се че клапите се отварят и затварят с моторче, и че това моторче се настройвало с компютър :) :banghead

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Съб 11 яну 2014 10:21

Ами би ли обяснил по подробно как с ваг се настройват клапите? От къде го прочете или си го измисли. Качи я на ваг и тогава ще си каже за клапите. А колкото за термостат не бързай да го сменяш преди да се увериш че е от него. Студен ли е долния и горния маркуч на радиатора като позагрее малко ДВГ-то. Скоро сменях термостат и не намирам разлика във загряването градско, което не е критерии за диагностика на термостат.

Последна промяна от IvanMan на Съб 11 яну 2014 16:51, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!

NikiAS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NikiAS » Сря 15 яну 2014 0:02

Ами майстора така ми каза... Сега другата седмица ще ходя да ги оправи :) Да погледне и печката и някакъв проблем в комфорт пакета има и ми пада акомулатора :) Дано да е само това и дано майстора да не е пишМан майстор :)
Иначе колата се държи прилично, и разхода и на дълъг път ме учуди 5,8 на дълго при пенсионерско каране 80-100км/ч и 6,5 катосе кара нормално 90-120 :)
Ако някой ми каже как да си сменя компютъра от италиански на английски или да ми прати упътване за експлоатация на български ще съм му благодарен :)

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Нед 19 яну 2014 15:58

С ваг имаше опция за смяна на езиците.

Последна промяна от bobitur на Съб 25 яну 2014 20:41, променено общо 1 път.

NikiAS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NikiAS » Чет 23 яну 2014 23:29

Благодаря колега! :drunk

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”