Привет на всички, вече смело мога да кажа колеги. След година и половина шофиране на Peugeot 306,най-накрая търпението ми се изчерпа и благодарение на стечението на обстоятелствата станах горд собственик на VW Touran 2002 година(да, знам, че уж са от 2003 но този е декември) с 1.9 TDI мотор, 100 коня и 6 степенна скоростна кутия. Не желая да обиждам френския ми автомобил, но понеже ми се налага да използвам автомобила като работен кон, просто пежото не вършеше работа - оказа се доста слабичко, въпреки че винаги се старах да не надвишавам килограмите по спецификация. Та, след като в рамките на 6 месеца смених четири лагера на французойката, пружина и биалетка с нея прецених, че не е целесъобразно да я държа, тъй като когато отидеш в Германия в работилница те посрещат с добър ден, до тук 200 евро, какво ще правим нататък.
Та, автомобила е на 260 000 километра и ми е интересно какво трябва да очаквам от него и какво, евентуално ще е за смяна. Така или иначе в близките 4-5 месеца ще се прибира в България за основна инспекция и стягане но ще ми е интересно какви са отзивите на собственици на такива возила. Първото, което ми направи впечатление е, че двигателя работи като яромелка(в смисъл, доста е шумен, но ми се струва, че и уплътненията на колекторите или нещо по изпускателната система правят проблеми). От това, което прочетох за този тип двигатели разбрах, че са доста надеждни като цяло и при добра поддръжка могат да изкарат 500 000 без много зор. Отделно, понеже стария собственик е имал куче в момента в който пусна вентилаторите получавам солидно количество косми по себе си и една много "приятна" миризма - смесица между спарени чорапи и урина. Та, ако някой може да ме упъти къде е филтър купе ще съм благодарен.
Та, ето го и него до старата машинка:
Привет от един нов собственик на стар VW Touran
- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
Re: Привет от един нов собственик на стар VW Touran
Честито колега! Филтъра на купето би трябвало да е под жабката, https://www.youtube.com/watch?v=GZx7mCpnr9M. Струва около 15 ерво в ATU.
Btw Пежото съм го засичал няколко пъти по улиците,познах го по знамето
Btw Пежото съм го засичал няколко пъти по улиците,познах го по знамето

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Привет от един нов собственик на стар VW Touran
tntodor написа:какво трябва да очаквам от него и какво, евентуално ще е за смяна.
Честита покупка, ама така по снимка ако някой отгатне и ти отговори на въпроса бих го посъветвал да си пусне и тото, или да играе национална лотария, щото е твърде вероятно да познае и там

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”