Здравейте колеги
Колата е VW Шаран 2.0 - 116кс,1996г ADY-мотор с газова инжекция.
Проблема е следния: При ускоряване и приключване на скоростите оборотите първоначално се повишаван с около 200-300 и после падат.Това се случва и на газ и на бензин!Другия проблем е при равномерно движение(да речем в колана) при подаване на газ придърпва доста осезаема в посока ускорение,а при пускане на газта също придърпва но в посока намаляване на скоростта.Имам чувството че принудителния празен ход се включва и изключва с закъснение.Иначе паленето си е нормално и оборотите на празен ход също!
Проблема се появи след почистване на дросела,но след това сложих и друг,но проблема си остана!На диагностика нищо не излиза.
Ако някой има идея от какво може да е да помага!
БЛАГОДАРЯ !!!
Шаран 2.0 - 116к.с.Повишаване на оборотите при превключване
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Шаран 2.0 - 116к.с.Повишаване на оборотите при превключв
1.ADY е 115 к.с.
2.Огледай си привода на др. клапа -пружина, навиване на проволката,накъсване на проволката,задържане в жилото, педала - остта смазване /в остта да заклинва нещо ?
По принцип пружината на клапата е доста яка , но ако има проблеми с жило, броня , педал е възможно това закъснение с връщането
2.Огледай си привода на др. клапа -пружина, навиване на проволката,накъсване на проволката,задържане в жилото, педала - остта смазване /в остта да заклинва нещо ?
По принцип пружината на клапата е доста яка , но ако има проблеми с жило, броня , педал е възможно това закъснение с връщането
-
- Автомобил:
- Двигател:
Жилото се движи доста свободно няма никакво задържане!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Изкл. акумулатора за 30 мин. Пали и карай само на бензин поне 50 км. Възможно е да са объркани горивните карти.
Нямам такива проблеми -вече почти 30 к от монтирането на ГИ.
Нямам такива проблеми -вече почти 30 к от монтирането на ГИ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Крис правил съм го това,но няма ефект!Какви са тези горивни карти? За адаптациите ли става въпрос?
Съмнявам се дали компа не работи мудно или нещото което ми казва,че е натоварен(а не на празен ход) се е прецакало. НО КОЕ Е ТОВА НЕЩО
Съмнявам се дали компа не работи мудно или нещото което ми казва,че е натоварен(а не на празен ход) се е прецакало. НО КОЕ Е ТОВА НЕЩО

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”