Здравейте,
сменихме дисковете на задните колела, но сега цилиндърчето на спирачният апарат не може да се върне обратно. Много ще съм благодарен ако някой ми помогне със съвет.
Поздрави!
Touran - как да прибера спирачният цилиндър
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Touran - как да прибера спирачният цилиндър
Прочети тази тема и ще ти стане ясно какъв инструмент ти е нужен и да, не можеш да го прибереш защото освен натиск, се прилага и въртене http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=439992
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Днес се справих с клещите и с един гаечен ключ с кръгла част (моя беше 15-ка)- пъхнат в отвора на супортите и притискащ центъра на буталото. Супортите, вместо менгеме, бях хванал с горния болт на водача. С една ръка притисках гаечния ключ и супорта в изправено положение, а с другата ръка навивах с клещите, като под тях сложих парцалче около буталото да не се нарани много.
Предварително бях откачил жилото на ръчната, да може да се вдигнат супортите на високо.
Успях да навра 17мм накладки в Гирлинг 38 и 9мм диск.
Ако се наложи обезвъздушаване след това - може да се направи и от един човек, като се снабдите с нещо дълго (аз ползвах една дъска около 25-30 см, може да измислите друго), с което да притиснете педала на спирачките в поне средно натиснато положение или крайно натиснато в последния момент, преди да затворите пробката за обезвъздушаване. Целта е да не отпуснете педала на спирачките и да влезе въздух през пробката.
Предварително бях откачил жилото на ръчната, да може да се вдигнат супортите на високо.
Успях да навра 17мм накладки в Гирлинг 38 и 9мм диск.

Благодаря ви за бтрзите отговори!
Живи и здрави да сте !
Живи и здрави да сте !
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”