VW Caddy 1.6 102 к.с 2008 г. бензин - харчи масло
VW Caddy 1.6 102 к.с 2008 г. бензин - харчи масло
Здравейте. Имам малко странен проблем с Кади-лака. Карам я от май месец - вече съм навъртял 15000, сменям маслото на 10000 но се оказа, че след 5000 км се налага да й долея почти 1л. На предната смяна го отдадох на престараване от страна на майстора, който я пълни като по учебник до половината. Втория път бях при друг пич, сипахме й Кастрол 10W40 и пак светна датчика за спад под минимума след 5000км. Порових се из нета и попаднах на тема за Таураните, които са известни като по-малките братчета на Кади-лака. Те също се славели с висока консумация на масло. Когато я обслужвах май месец и сменях ремъка се видя, че е отварян двигателя. Какво му е правено Господ знае, няма ясни следи. Масло не тече от никъде, няма следи и по ауспуха. Някой колега с голф или леон с такъв двигател да каже каква консумация на масло има? Колата е с газов инжекцион на BRC
-
- Автомобил: vw touran
- Двигател: bxe 2007
Re: VW Caddy 1.6 102 к.с 2008 г. бензин - харчи масло
Здравей. Аз съм с дизелов Туран 2008 и при мен маслото не мърда както е налято. При теб щом няма течове а доливаш толкова може да са маслообирачи, водачи на клапани и да го гори, а гледал ли си антифриза? Може и гарнитура да е и да ти ги меши. И защо слагаш масло 10W40, при теб до колкото знам трябва да е 5W30, така че и това да не води до някакви последици.
Аз съм с 5W30 long life и нямам никакви проблеми.
Аз съм с 5W30 long life и нямам никакви проблеми.
Правилно знаеш за 5w30, но него го хапна за две седмици след като я взех.....прекалено редичко й дойде

Едно приятелче имаше път до VW на околовръстното - обяснили му, че на този двигател 1л на 1000 км не било проблем.....аз за сега съм долял 1 л на 9000 км. така че направо ми е икономично хахахха 

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”