vw sharan 1.9 tdi 115к.с. 2004г. помичка за чистачки
vw sharan 1.9 tdi 115к.с. 2004г. помичка за чистачки
Здравейте, имам проблем с помичката за чистачките. Беше замръзнало казанчето(късно налях концентрата) и сега не ми пръска на фаровете. Знам че не е от особенна важност но мисля, че за фабричен ксунон е дорбе. Та по темата на казанчето са две помпи едната мисля че е за предно и задно стъкло а другата за фаровете но не съм сигурен. На второто коуто мисля че е за фаровете номерът и 1j0 955 681. Има ли някои които се е сблъсквал с такъв проблем да даде акъл. Колата е vw sharan 1.9 tdi 115к.с. 2004г. Благодаря предварително.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: vw sharan 1.9 tdi 115к.с. 2004г. помичка за чистачки
само едната ли не работи ?
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
"помичка" или помпичка, че на две места чета "помичка" ,а такава дума не съм чувал досега?
Помпите на казанчето са 2 едната е с два маркуча другата с един. Просто незнам коя помпа е за пръскалките на фаровете.извинявам се за правописа но пиша от телефона
Вода пръска само на предното стъкло
Вода пръска само на предното стъкло
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
с единия маркуче за фаровете. С 2 та е за предно и задно стъкло. Вътре в нея има клапан и прави проблеми /ако не пръска на задното стъкло е от клапана/.
Ако вадиш някоя от помпите - на по-празен съд за течност,че са на дъното на съда. Нанизани са през гумен О уплътнител с по 2 борда за фиксация в съда. ПОнякога е по-трудно да се разкачи куплунга към помпичката. При откачен куплунг помпата се издърпва навън от съда , като при възможност гумения уплътнител се подпира с пръсти за да не излезе от съда. По-удобно е на канал.
Ако вадиш някоя от помпите - на по-празен съд за течност,че са на дъното на съда. Нанизани са през гумен О уплътнител с по 2 борда за фиксация в съда. ПОнякога е по-трудно да се разкачи куплунга към помпичката. При откачен куплунг помпата се издърпва навън от съда , като при възможност гумения уплътнител се подпира с пръсти за да не излезе от съда. По-удобно е на канал.
Благодаря много за съвета. Ще пробвам да ги извадя безпробено.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
сега като препочитам писаното ти колега стигам до извода ,ч е трябва да вадиш и 2 те помпи щом нямаш пръскане на задното стъкло.Провери първо за теч от отвора долу в дясно по посока на движение на задната порта при пръскане на задна чистачка / прекъснат тръбопровод в гофрата или към самата пръскалка., ако не огледай се 'ослушай се за намокрено по пода на леявия праг -махаш корите под вратите на праговете.,- може от снадка да е . А може и клапана да в помпата за чистачките се еб..ва
Ако ти е труден достъпа легнал - -свали лява предна гума и отчасти "пластмасовия подкалник' в предната част
Ако ти е труден достъпа легнал - -свали лява предна гума и отчасти "пластмасовия подкалник' в предната част
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”