парно шаран 1996 г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
парно шаран 1996 г.
здравеите ! моля някой да ми каже кьде мога да намеря схема или картинки как се стига до предния радиатор на парното на шаран 1996 г. бензин 115 коня ?! оправих всички течове по двигателя че губих охладителна течност , загубата й намаля но продьлжава да се запотява и омьзнява предното стькло , което ме кара да мисля че има теч под таблото !приемам сьвети и мнения ! благодаря предварителноза помоща !
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Re: парно шаран 1996 г.
Преготви си 2 о-пръстена, радиаторчето на парното е наред, аз сложих добавка и нямам проблем , цяла зима.
-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря за вниманието !
-
- Автомобил:
- Двигател:
това е пьлна лудница , но ще се напьна тази неделя ! при факта че ми искат от 150 до 180 лв за де монтаж и монтаж на таблото половин ден работа си е пак добре да се пробвам !
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
едва ли ще се справят за половин ден. Хубаво разгледай картинките. Не е само да се свали горната частт , падат и корите в ляво и дясн,пред скоростния лост,жабка,разкачане на кабеляк и куплунзи ... Стига се до ... на снимката. 

- viktoris
- Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
- Двигател:
Какво става колега .....справи ли се....
Казвате че понякога не е проблема в радиаторчето а в О пръстените....те всъшност къде се намират..и каква добавка слагате....
И при мен се поти предното стъкло и мирише на антифриз....но пък не мога да забележа загуба на антифриз....или поне не голяма...щото карам колата от 1 седмица.
Казвате че понякога не е проблема в радиаторчето а в О пръстените....те всъшност къде се намират..и каква добавка слагате....
И при мен се поти предното стъкло и мирише на антифриз....но пък не мога да забележа загуба на антифриз....или поне не голяма...щото карам колата от 1 седмица.
1. Крис, какво е ограденото с червено на снимката в ляво и в дясно под стъклото?
2. Някой знае ли как и от къде може да се поръчват нещата от каталога от последния линк?
Конкретно примерно вакуумното клапанче от позиция 21/21А в Мотопфое (вана е Галакси, но климатроника им излиза, че е като на шараните) и другаде не могат да ми го доставят, от завода са казали, че не го произвеждат вече. Може би да е останало някъде на склад или да има алтернатива, но не знам къде да търся.
Смятам да сменя клапанчето, защото клапата за вътрешна циркулация отпуска когато натисна газта нагоре по баира и пушека от тоя преди мене влиза в купето. Според мен това не би трябвало да се случва, ако клапанчето работи нормално.
2. Някой знае ли как и от къде може да се поръчват нещата от каталога от последния линк?
Конкретно примерно вакуумното клапанче от позиция 21/21А в Мотопфое (вана е Галакси, но климатроника им излиза, че е като на шараните) и другаде не могат да ми го доставят, от завода са казали, че не го произвеждат вече. Може би да е останало някъде на склад или да има алтернатива, но не знам къде да търся.
Смятам да сменя клапанчето, защото клапата за вътрешна циркулация отпуска когато натисна газта нагоре по баира и пушека от тоя преди мене влиза в купето. Според мен това не би трябвало да се случва, ако клапанчето работи нормално.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
ти явно си с климатик, а не с климатроник.
При климатроника клапандурите се задействат от ел. моторчета. Като превключваш горе/долу, вътрешна сирк. чуваш бръмченето на моторчетата/ при околна тишина/.Имаш ли дисплей за климата?
-какво е ограденото с червено - куплунзи
При климатроника клапандурите се задействат от ел. моторчета. Като превключваш горе/долу, вътрешна сирк. чуваш бръмченето на моторчетата/ при околна тишина/.Имаш ли дисплей за климата?
-какво е ограденото с червено - куплунзи
С климатроник съм, има дисплей с индикация за две температурни зони. Струва ми се, че само тази клапа е на вакуум. Като запуша маркучето от двигателя, клапата си остава отворена.
Обаче почвам да се питам това клапанче дали изобщо го има зад таблото (ще е интересно дали още от завода липсва). На друга кола се оказа, че го няма, макар че не съм бил там и не съм видял лично. Ако липсва, точно това трябва да е ефекта - клапата ще отпуска при широко отворен дросел...
(Наскоро примерно установих, че не ми е монтиран термостата при блока на двигателя.)
Обаче почвам да се питам това клапанче дали изобщо го има зад таблото (ще е интересно дали още от завода липсва). На друга кола се оказа, че го няма, макар че не съм бил там и не съм видял лично. Ако липсва, точно това трябва да е ефекта - клапата ще отпуска при широко отворен дросел...
(Наскоро примерно установих, че не ми е монтиран термостата при блока на двигателя.)
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
клапата вън/вътре е с ел.моторче.При руснаците бях намерил,че прави проблем куплирането към моторчето.Остта на моторчето е надолу и колелто пропада от остта и клапата е дотам. Руснка беше разглобявал и лепил колелто за остта на моторчето. Колелото уж е набито на остта.
С вакуум са клиатиците- мамбрана и маркуч.
С вакуум са клиатиците- мамбрана и маркуч.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Да не отварям нова тема.
Имам един електрически нагревател от парно от Пасат Б5.5. Закрепва се може би за радиаторчето за парното. Размирите са около 15 на 20см и дебелина около 3см
Някой ,който е свалял табло и парно да каже има ли място в Шаран до 2000г
Имам един електрически нагревател от парно от Пасат Б5.5. Закрепва се може би за радиаторчето за парното. Размирите са около 15 на 20см и дебелина около 3см
Някой ,който е свалял табло и парно да каже има ли място в Шаран до 2000г
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
110afn нямаш работа или си търсиш забавление ??
Не се вкарвай в главната роля във филма "Сваляне на табло на Шаран"

Не се вкарвай в главната роля във филма "Сваляне на табло на Шаран"

- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Не трудно да се свали таблото, по трудно е да се сложи новия радиатор за купето. Там иска дълга отвертка с торс или разпробиване за махане на долния болт на прехода с о-пръстените. Сам за 6 човеко часа се оправих, но за слагане на новото радиаторче иска помощ от друг, сам не можах да уцеля болта да стегна радиатора и по точно долния болт.
Задължително се сваля механизма с чистачките зад него се крият двата болта за купето. Мислих си че изпуска от о-пръстените но радиаторчето беше спукано и с добавка се беше закрепило за около 1 година. Тъй или иначе махнах таблото заради клапата топло-студено и се наложи да сменя и радиатора.
Поздрави на всички. И благодарности на kris11 за снимковия материал.
Задължително се сваля механизма с чистачките зад него се крият двата болта за купето. Мислих си че изпуска от о-пръстените но радиаторчето беше спукано и с добавка се беше закрепило за около 1 година. Тъй или иначе махнах таблото заради клапата топло-студено и се наложи да сменя и радиатора.
Поздрави на всички. И благодарности на kris11 за снимковия материал.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”