Смяна кабели и маншон врата багажник Форд Галакси
-
- Автомобил: Ford Galaxy
- Двигател: 1.9 AFN
Смяна кабели и маншон врата багажник Форд Галакси
Здравейте колеги!Когато си закупих моето Галакси преди година и половина имах прекъснати кабели в гумения маншон на задната врата , с един приятел с помоща на поялник на паркинга пред блока набързо понеже беше зимно време свързахме прикъснатите кабели но кабелите останаха малко под напрежение .Сега след година и половина гумения маншон който скрива кабелите е напълно скъсан и има два прикъснати кабела .Искам да закарам колата на майстор да смени всички кабели с нови и гуменият маншон .Не ми се захваща да го правя отново защото си е играчка.Въпроса ми е следния можете ли да ми дадете кординати на електричар във Варна който ще свърши работата както трябва и не взима прекалено скъпо и ако може да ми кажете от къде мога да си купя нов маншон или оригиналния номер на маншона , става въпрос за десния маншон на вратата на багажника.
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Re: Смяна кабели и маншон врата багажник Форд Галакси
Продава се маншона с кабелния сноп
Смяната му е елементарна, но мисля че трябва да се свалят лайсните ,за да може да се бръкне под тапицерията на тавана, и се свалят корите на вратата на багажника.
Смяната му е елементарна, но мисля че трябва да се свалят лайсните ,за да може да се бръкне под тапицерията на тавана, и се свалят корите на вратата на багажника.
-
А от къде може да се закупи?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Кой набор е таралясника ти ??
Сваляш кората на капак, , напъваш леко кората на покрива. Купуваш от Елмаркета силиконови кабели 3 сечения / то нямат повече и по 2 разцветки /пак няма избор/. проводник по проводник / парче по парче / режеш снаждаш със запояване -работата е пей сърце. Режеш след скобата в капака и след скобата в покрива - да няма спойки в гофрата където се прегъва и след нея до скобите където има огъване. Термошлаухка и си ти.Разглобяването е повече от самото снаждане.
Сваляш кората на капак, , напъваш леко кората на покрива. Купуваш от Елмаркета силиконови кабели 3 сечения / то нямат повече и по 2 разцветки /пак няма избор/. проводник по проводник / парче по парче / режеш снаждаш със запояване -работата е пей сърце. Режеш след скобата в капака и след скобата в покрива - да няма спойки в гофрата където се прегъва и след нея до скобите където има огъване. Термошлаухка и си ти.Разглобяването е повече от самото снаждане.
Последна промяна от kris11 на Пон 18 авг 2014 10:14, променено общо 1 път.
-
Благодаря за отговорите!
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
От морга взимаш левия маншон където е за водата до задната пръскалка, еднакви са със маншона за кабелите. До сега не съм виждал левия да е скъсан. Другото са ти го обяснили колегите точно.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
bobitur написа: Другото са ти го обяснили колегите точно.
Не баш всичко. Щипките на вертикалната / наклонената/ кора се чупят лесно при сваляне. Няма в продажба резервни освен от морга. Корите са 2 вида за ел. затваряне на клапата или ръчно.За ел. имат 1 издутина за машинката.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Аз съм ги хванал пластмасовите щипки с нитачка, и след удара отзад не са мръднали. Сложих си старата кора, че намерих оборудвана 5 врата същият цвят но с друга вътрешна тапицерия.
По тоя въпрос който има нужа от машинка централно и задна чистачка с мотор да пише, ще му ги подаря, за малка почерпка.
По тоя въпрос който има нужа от машинка централно и задна чистачка с мотор да пише, ще му ги подаря, за малка почерпка.
-
Здравейте!Гуменият маншон го закупих оригинален на цена 20 лева.Отдавна всичко е направено даже вече продадох Галаксито.
- messut
- Автомобил: Vw Sharan 1.9 Tdi 110 ps [81 kw]
- Двигател: AVG 1999
Да попитам свързването на този кабелен сноп в маншона по какъв начин става- с букса ли са или се запояват самите кабели?
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
режеш проводника/ците в колонката, снаждаш и пак режеш в задния капак след скобата.Снаждане чрез запояване и термошлаухка. Снадките да не се огъват е принципа т.е. снадка скоба ,огъващ се участък, скоба спойка. Това е дълготрайно използване. Ако е ден за ден снаждаш където е удобно , но след време проблем.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”