Здравейте,
Търсих над час, но нищо не намерих. Затова пуснах нова тема. Та по същество:
VW Touran 1.9 PD (77 kW) 2006г автоматик е със скапан мотор. Имам един passat 4ka, който обсче не е помпа-дюза. Пак е 1.9 дизел и е 110к.с. - механични скорости. Дали ще мога да "пусна" двигателя от пасата в турана? Или има съществени пречки? :)
Благодаря предварително!
Passat B5 (3B) 1.9 110 к.с. Двигателя в Touran - може ли?
-
- Автомобил: VW Sharan
- Двигател: 1.9 TDI 4motion
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Passat B5 (3B) 1.9 110 к.с. Двигателя в Touran, МОЖЕ ЛИ?
Освен че в Таурана не можеш да събереш надлъжен мотор..
Няма да стане освен ако не ти се слага мотора отзад а да пригодиш коша за багаж.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Passat B5 (3B) 1.9 110 к.с. Двигателя в Touran, МОЖЕ ЛИ?
Traytor пасат четворка е с напречен двигател, в случая мисля че проблема ще дойде в съединителя и връзката към скоростната кутия. Най вече че управлението на автомата е тясно свързано с управлението на двигателя, които пък са съвсем различни.
Сега предполагам в турана има и системи за сигурност които също са свързани пряко с двигателя като управление, като добавим и различията в оборудването покрай мотора, климатик, хидравлика и т.н.т периферия ми се струва меко казано мисия невъзможна, но нека и някой друг да се изкаже, аз не съм разглеждал подробно толкова нови коли като турана
Сега предполагам в турана има и системи за сигурност които също са свързани пряко с двигателя като управление, като добавим и различията в оборудването покрай мотора, климатик, хидравлика и т.н.т периферия ми се струва меко казано мисия невъзможна, но нека и някой друг да се изкаже, аз не съм разглеждал подробно толкова нови коли като турана
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Passat B5 (3B) 1.9 110 к.с. Двигателя в Touran - може ли
Виж заглавието на темата и ще разбереш за кой пасат четворка иде реч
Трябва да свикваме че хората извън форума дават на пасатите други наименования 

Мотора е най-малкия проблем в случая, дали може колегата да го намести в коша МОЖЕ, освен него обаче ще трябва да прехвърли цялата инсталация от Пасата в Туарана а там е страшен филм- рязане на кабели, удължаване............
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Вероятно ще е по-евтино да се отремонтира моторът на турана или да се вземе друг такъв на негово място.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”