вода в багажника, Sharan 2003
вода в багажника, Sharan 2003
Здравейте, колеги, някой да е патил нещо подобно? При мен се събира вода в дясната част, където стои крика и аптечката. На пръв, внимателен поглед, не открих никаква причина за това. Ще продължа да търся, мисля да погледна отдолу под калника, дали от там не я вкарва водата като карам из локвите. Ще се радвам обаче, да получа още идеи и съвети 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: вода в багажника, Sharan 2003
При Голф и Пассат влиза между купето и стопа.
Не виждам защо при рибоците да са променили процедурата по пълнене
Не виждам защо при рибоците да са променили процедурата по пълнене

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ами аз нямам там проблем 

- radotom
- Модератор
Бе то и аз... не съм поглеждал още...
което ще рече, че още нямам там проблем
ЕДИТ на другата вречер: Хммм... нещо не е наред!
Сухо е, при все, че валя и карах в дъжд, а това е странно и плашещо!
Не съм свикнал аз на такива коли...

което ще рече, че още нямам там проблем

ЕДИТ на другата вречер: Хммм... нещо не е наред!
Сухо е, при все, че валя и карах в дъжд, а това е странно и плашещо!
Не съм свикнал аз на такива коли...

хм...това за стопа звучи интересно, трябва да го сваля и да видя. Иначе за водата, и аз не бях забелязвал, докато случайно не напипах мокро по мокета в дясно.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
От маншоните на задната врата е ако сте ги сваляли заради проблемни кабели по добре сложете силикон от към купето. И при мен е има вадичката ама е подведох с една платмасова кофичка(това имах под ръка) да се стича от към багажника и там винаги стой един дебел парцал. Шараните обичат видата не забравяйте. 

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
При ГолфУ, влизаше вода м-у стопа и купето, както каза колегата по-горе. Силиконирах добре, и сега няма проблеми. Най-лесно се разбира след дъжд, иначе после няма как да се хване. 

- stanpetrol
- Автомобил: vw sharan
- Двигател: 1Z 1996
Здравейте .
Не знам темата дали е за тук но да споделя и аз моята болка Колата е sharan 96г. с десен волан ако има някакво значение след миналия дъжд ,който беше 5,4 дни шарана се напълни с вода от дясната страна . Вчера вадих кори и под калници ,но не открих от къде идва тази пуста вода . Моля ако някой се е зблъсквал с това чудо моля да пише.
Не знам темата дали е за тук но да споделя и аз моята болка Колата е sharan 96г. с десен волан ако има някакво значение след миналия дъжд ,който беше 5,4 дни шарана се напълни с вода от дясната страна . Вчера вадих кори и под калници ,но не открих от къде идва тази пуста вода . Моля ако някой се е зблъсквал с това чудо моля да пише.

- radotom
- Модератор
Е кажи къде от дясно се напълни, де!
При пасажера (в случая водача), при задната седалка, в багажника?...
Погледнал ли си дали е чисто под кората, дето е при чистачките?
Много идиотски е направено - за да изчистя там както трябва, ходих на автомивка и с тяхната прахосмукачка и свалена кора бърках по дупките
Ама оставиш ли листа, клонки и дънери там - задръстват се отводнителните отвори и после в Шарана можеш да си гледаш шаранчета
При пасажера (в случая водача), при задната седалка, в багажника?...
Погледнал ли си дали е чисто под кората, дето е при чистачките?
Много идиотски е направено - за да изчистя там както трябва, ходих на автомивка и с тяхната прахосмукачка и свалена кора бърках по дупките

Ама оставиш ли листа, клонки и дънери там - задръстват се отводнителните отвори и после в Шарана можеш да си гледаш шаранчета

- kris11
- VW експерт
- Контакти:
При смяна на ф-ра за купе - щателно почистване и отпушване на отворите при свалена кора.
Ако не се почисва се затлачва и долу отвора зад пластмасовия капак на калника.
Ако не се почисва се затлачва и долу отвора зад пластмасовия капак на калника.
- stanpetrol
Благодаря за отговорите . Почистени са всички отводнителни отвори. Водата е след педалите и от там по каналче се пренася и в тайника под седалката .
- radotom
- Модератор
При теб къде се пада бушонното табло?
Пред краката ти или си е пак в ляво, като на нормалните коли?
При Г2 често имаше драма с вода през отвора за кабелите м/у купето и двг. отсек. Ако ти се е измъкнал маншона, или е напукан, спокойно може да влиза вода от там. Особено ако нямаш кора под мотора.
Всъщност, и да е здрав маншона, пак от там може да влиза вода - между кабелите - идеален пример за капилярен ефект е тоя сноп
При напукано уплътнение на челното стъкло също можеш да получиш 'нужното количество водна маса'
Между купето и вратата или през вратата са вече стандартни положения, ако имаш скъсано уплътнение или липсващ найлон.
Пред краката ти или си е пак в ляво, като на нормалните коли?
При Г2 често имаше драма с вода през отвора за кабелите м/у купето и двг. отсек. Ако ти се е измъкнал маншона, или е напукан, спокойно може да влиза вода от там. Особено ако нямаш кора под мотора.
Всъщност, и да е здрав маншона, пак от там може да влиза вода - между кабелите - идеален пример за капилярен ефект е тоя сноп

При напукано уплътнение на челното стъкло също можеш да получиш 'нужното количество водна маса'
Между купето и вратата или през вратата са вече стандартни положения, ако имаш скъсано уплътнение или липсващ найлон.
- stanpetrol
Сложил съм силикон между гум. маншон и кабелите ,деликатно покрай предното стъкло ,намерих също една правоъгълна кутийка 15/10 пластмаса ,която се намира зад рамената на чистачките има една Г образна изолациика и зад нея е тази кутийка . Това е от дясно . Там също съм сложил силикон - черен .Ако има още нещо пишете ,иначе ще чакам пак да завали .
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
За багажника казвате от стопа (в единствено число), ама при кой стоп или може и при 2та да е? И на мен преди 5 дена ми се наложи да вадя резервната гума и останах неприятно изненадан като видях 1см вода при отсека за нея... Отделно видях и някаква тръбичка там (под местото за рез. гума) и влиза някъде отдолу, но нямам и на представа за какво е.. вероятно не е за резервоара, защото той е под седалките
някакви идей? Колата е от профила ми - г4 4motion и т.н.

- kris11
- VW експерт
- Контакти:
zografski - провери дали няма тази тръбичка завършек с гумен тампон запушен /Шлауха е за изтичане на водата , явно е задръстен в края.
По темата левия ми маншон с тръбата за задна пръскачка е на 2 и зее ф 1,5 см отвор. При сегашните валежи нямам мокро в ляво отзад.По тукашните морги не съм го открил маншона.
Офф в края на 8 или на 9м сменях купе филтъра и наръгах тръбата на прахосмукачката да изсмуче натрупаното при махната кора..Проверих и отворите за проходност, както и изходите.Избягвам да спирам под дървета /листа ,боклуци.. След пороите нямам мокри места.
П.П. Сетих се за още 1 възможност за теч в задната част - от клапите .Неприлягащи добре и то в задния край.
Не знам дали колегата е с ел .клапи или ръчно отваряне /затваряне
По темата левия ми маншон с тръбата за задна пръскачка е на 2 и зее ф 1,5 см отвор. При сегашните валежи нямам мокро в ляво отзад.По тукашните морги не съм го открил маншона.
Офф в края на 8 или на 9м сменях купе филтъра и наръгах тръбата на прахосмукачката да изсмуче натрупаното при махната кора..Проверих и отворите за проходност, както и изходите.Избягвам да спирам под дървета /листа ,боклуци.. След пороите нямам мокри места.
П.П. Сетих се за още 1 възможност за теч в задната част - от клапите .Неприлягащи добре и то в задния край.
Не знам дали колегата е с ел .клапи или ръчно отваряне /затваряне
Последна промяна от kris11 на Пет 11 дек 2015 11:14, променено общо 2 пъти.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”