Sharan 97г. ADY, бензин проблем с алармата

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
grisho
Автомобил: bmw
Двигател: 1997
Контакти:

Sharan 97г. ADY, бензин проблем с алармата

Мнениеот grisho » Вто 26 апр 2011 7:07

Здравейте коеги, значи купих си шаран 97г. ADY, бензин и имам проблем с алармата. Алармата е COBRA 5340, но нямам дистанционни, може ли да се обучи друго дистанционно към тази аларма? Също така едната ми врата не се заключва от централното, незнам на въздух ли са или електрически, когато завъртя ключа да заключвам се чува зззз и след секунда се чува едно щрак и едната врата се отлючва, какъв може да е проблема? Ако може някой да ми подскаже ще съм му много благодарен! :beer

Потребителски аватар
miro_toyaga
Автомобил: Sharan 18t 20v 2008 automat
Двигател: AWC

Re: Sharan - Alarm, проблем!

Мнениеот miro_toyaga » Вто 26 апр 2011 8:51

колега централното е електрическо - форд и електроника на фолКСваген и най-вероятно имаш проблем с машинката
за обучаването на дистанциони , просто сложи нава аларма мисля че ще ти излезе по евтино

bateto333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bateto333 » Вто 09 авг 2011 17:00

Здравей колега
Незнам дали си си решил проблема с ключалката,но и аз го имах същия като взех моя Шаран!След двудневно бърникане се установи че на тази клиючалка която се откючва едното микроключе вътре му е изгнила(счупена)прожинката се шашка механизма!Пружинка от химикал и готово!За целта обаче почти цялата ел.ключакла се разглобява съставните си части.Иначе за алармата е по добре нова!

pimipp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pimipp » Съб 17 окт 2015 13:33

Колега,прочетох твой коментар във форума,от който разбрах,че имаш аларма Кобра 5340.Аз търся на пожар кутийка от дистанционното за тази аларма - с двата бутона правоъгълно.Ако евентуално си намерил такова или имаш в повече моля те обади ми се - тел.0888447588 или 0878447040 - Петър Петров.

tisho_70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_70 » Чет 22 окт 2015 8:49

Привет,имам проблем със задна лява врата на шаран 2000год.:
заключвам с дистанционно или ключ,но вратата оставя отключена.Заключвам отвътре с лостчето за отваряне на вратата,но после отвън не мога да я отворя, т.е. отваряне и заключване само отвътре.
Някой с подобен проблем ?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Sharan - Alarm, проблем

Мнениеот radotom » Чет 22 окт 2015 20:13

До скоро аз, но го реших :Mr Green Fun
50 лв ми струваше.
Моргата ми беше по път, ама обикновено пътувам вече със служебен транспорт, та близо 3месеца си го влачих тоя проблем.

Според мен зора идва от датчиците на вратите. Те са 3, в самата брава и са плъзгачи по метални шинички.
След 3 или 4 опита да накарам бравата да работи за повече от седмица се предадох :surrender

tisho_70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_70 » Чет 22 окт 2015 20:20

Според теб проблема идва от самата брава и е механичен?Възможно ли е нещо моторчето да се е сдухало?Така или иначе нямам време да си я оправя сам , щом трябва да се маха кора и т.н. ,но поне да съм подготвен за евентуалния проблем.Мерси за инфото,като я оправя ще споделя къде е била причината.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 22 окт 2015 21:00

:Mr Green Fun проводниченцата в маншона на вратата,До2001г редовен проблем, уж после отстранен ама надали.
Смукни валидолче преди да дръпнеш маншона. :Mr Green Fun
Не мой се коси по трънски - спокойно ,че живота е кратък

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Чет 22 окт 2015 23:07

Краси, при мен не излезнаха кабелчета. Машинката си е!
И е механично дотолкова, доколкото не дава хубав контакт. Като механика всичко работи. Като захраня външно моторчетата (2 са) ще ми счупят пръстите, но не мога да ги задържа.
Тя кората, всъщност, се маха сравнително лесно. Но после се налага лепене на поне 1-2 от държачите на щипките.
Ако ти се занимава, колега, мога да ти пратя подарък старата брава, дано от 2 да успееш да направиш една, ама май проблемите са идентични :rolleyes

tisho_70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_70 » Пет 23 окт 2015 8:37

Само да се пооправи това временце и се мятам,че нямам гаражец и не ми се стои под този дъждец :cry

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 23 окт 2015 10:07

"Но после се налага лепене на поне 1-2 от държачите на щипките." - никакъв проблем не е - "салам" за стъклопакетите и 1 ден без кора докато съхне.Щипки има и в "Гарван" а и в Алати.
:screwy :screwy че как още са здрави проводниците в маншоните?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Re: Sharan 97г. ADY, бензин проблем с алармата

Мнениеот radotom » Пет 23 окт 2015 21:28

Салама е на Wurt ->K+D.
Щипките бяха от Алати.
И споко - част от кабелите вече са заминали - отворя ли вратите - само моя говорител свири.
Ама затворя ли ги - тръгват всичките!

Т'ва да не е някаква хипер-мипер-гига-дуперска функция на производителя с цел пестене на енергия? :gruebel
:mhihi :mhihi

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”