Sharan 97г. ADY, бензин проблем с алармата
-
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1997
- Контакти:
Sharan 97г. ADY, бензин проблем с алармата
Здравейте коеги, значи купих си шаран 97г. ADY, бензин и имам проблем с алармата. Алармата е COBRA 5340, но нямам дистанционни, може ли да се обучи друго дистанционно към тази аларма? Също така едната ми врата не се заключва от централното, незнам на въздух ли са или електрически, когато завъртя ключа да заключвам се чува зззз и след секунда се чува едно щрак и едната врата се отлючва, какъв може да е проблема? Ако може някой да ми подскаже ще съм му много благодарен! 

- miro_toyaga
- Автомобил: Sharan 18t 20v 2008 automat
- Двигател: AWC
Re: Sharan - Alarm, проблем!
колега централното е електрическо - форд и електроника на фолКСваген и най-вероятно имаш проблем с машинката
за обучаването на дистанциони , просто сложи нава аларма мисля че ще ти излезе по евтино
за обучаването на дистанциони , просто сложи нава аларма мисля че ще ти излезе по евтино
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега
Незнам дали си си решил проблема с ключалката,но и аз го имах същия като взех моя Шаран!След двудневно бърникане се установи че на тази клиючалка която се откючва едното микроключе вътре му е изгнила(счупена)прожинката се шашка механизма!Пружинка от химикал и готово!За целта обаче почти цялата ел.ключакла се разглобява съставните си части.Иначе за алармата е по добре нова!
Незнам дали си си решил проблема с ключалката,но и аз го имах същия като взех моя Шаран!След двудневно бърникане се установи че на тази клиючалка която се откючва едното микроключе вътре му е изгнила(счупена)прожинката се шашка механизма!Пружинка от химикал и готово!За целта обаче почти цялата ел.ключакла се разглобява съставните си части.Иначе за алармата е по добре нова!
Колега,прочетох твой коментар във форума,от който разбрах,че имаш аларма Кобра 5340.Аз търся на пожар кутийка от дистанционното за тази аларма - с двата бутона правоъгълно.Ако евентуално си намерил такова или имаш в повече моля те обади ми се - тел.0888447588 или 0878447040 - Петър Петров.
Привет,имам проблем със задна лява врата на шаран 2000год.:
заключвам с дистанционно или ключ,но вратата оставя отключена.Заключвам отвътре с лостчето за отваряне на вратата,но после отвън не мога да я отворя, т.е. отваряне и заключване само отвътре.
Някой с подобен проблем ?
заключвам с дистанционно или ключ,но вратата оставя отключена.Заключвам отвътре с лостчето за отваряне на вратата,но после отвън не мога да я отворя, т.е. отваряне и заключване само отвътре.
Някой с подобен проблем ?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Sharan - Alarm, проблем
До скоро аз, но го реших
50 лв ми струваше.
Моргата ми беше по път, ама обикновено пътувам вече със служебен транспорт, та близо 3месеца си го влачих тоя проблем.
Според мен зора идва от датчиците на вратите. Те са 3, в самата брава и са плъзгачи по метални шинички.
След 3 или 4 опита да накарам бравата да работи за повече от седмица се предадох

50 лв ми струваше.
Моргата ми беше по път, ама обикновено пътувам вече със служебен транспорт, та близо 3месеца си го влачих тоя проблем.
Според мен зора идва от датчиците на вратите. Те са 3, в самата брава и са плъзгачи по метални шинички.
След 3 или 4 опита да накарам бравата да работи за повече от седмица се предадох

Според теб проблема идва от самата брава и е механичен?Възможно ли е нещо моторчето да се е сдухало?Така или иначе нямам време да си я оправя сам , щом трябва да се маха кора и т.н. ,но поне да съм подготвен за евентуалния проблем.Мерси за инфото,като я оправя ще споделя къде е била причината.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:

Смукни валидолче преди да дръпнеш маншона.

Не мой се коси по трънски - спокойно ,че живота е кратък
- radotom
- Модератор
Краси, при мен не излезнаха кабелчета. Машинката си е!
И е механично дотолкова, доколкото не дава хубав контакт. Като механика всичко работи. Като захраня външно моторчетата (2 са) ще ми счупят пръстите, но не мога да ги задържа.
Тя кората, всъщност, се маха сравнително лесно. Но после се налага лепене на поне 1-2 от държачите на щипките.
Ако ти се занимава, колега, мога да ти пратя подарък старата брава, дано от 2 да успееш да направиш една, ама май проблемите са идентични
И е механично дотолкова, доколкото не дава хубав контакт. Като механика всичко работи. Като захраня външно моторчетата (2 са) ще ми счупят пръстите, но не мога да ги задържа.
Тя кората, всъщност, се маха сравнително лесно. Но после се налага лепене на поне 1-2 от държачите на щипките.
Ако ти се занимава, колега, мога да ти пратя подарък старата брава, дано от 2 да успееш да направиш една, ама май проблемите са идентични

Само да се пооправи това временце и се мятам,че нямам гаражец и не ми се стои под този дъждец 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
"Но после се налага лепене на поне 1-2 от държачите на щипките." - никакъв проблем не е - "салам" за стъклопакетите и 1 ден без кора докато съхне.Щипки има и в "Гарван" а и в Алати.
че как още са здрави проводниците в маншоните?

- radotom
- Модератор
Re: Sharan 97г. ADY, бензин проблем с алармата
Салама е на Wurt ->K+D.
Щипките бяха от Алати.
И споко - част от кабелите вече са заминали - отворя ли вратите - само моя говорител свири.
Ама затворя ли ги - тръгват всичките!
Т'ва да не е някаква хипер-мипер-гига-дуперска функция на производителя с цел пестене на енергия?

Щипките бяха от Алати.
И споко - част от кабелите вече са заминали - отворя ли вратите - само моя говорител свири.
Ама затворя ли ги - тръгват всичките!
Т'ва да не е някаква хипер-мипер-гига-дуперска функция на производителя с цел пестене на енергия?

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”