Здравейте колеги и специалисти.Приятно ми е отново да се възползвам от нашия форум,защото над 90% от въпросите ни намират отговор точно в този форум.
От половин година карам VW Touran2.0TDI DSG.2006г.От 3-4мес.запалването на студен двигател(дори при топло време),започва със силен,моментен трус на двигателя.След този трус,двигателят си заработва нормално.Целия описан процес на стартирането продължава около половин оборот на коляновия вал.А самия трус на двигателя е с продължителност 1-2секунди.Тестването на двигателя -не регистрира грешка.
Моля Ви,ако някой от вас се е справял с този проблем,да сподели опита си
Touran2.0TDI DSG.2006г. Силен трус при студен двигател
Touran2.0TDI DSG.2006г. Силен трус при студен двигател
Последна промяна от medika100 на Пет 26 дек 2014 11:12, променено общо 1 път.
- stensyto
- Автомобил: VW TOURAN 1.9 DSG 2006
- Двигател: BKC
Re: Touran2.0TDI DSG.2006г. Силен трус при суден двигател
При мен се получи нещо такова и след смяната на акумулатора се оправи! Моя си беше тръгнал да си заминава, но след като един ден забравих да прибера колата в гаража и навън беше малко студено, при запалване се получи същото както при теб - тракане на двигателя при палене. Малко му идва стартовия ток и след смяната всичко заспа! На дизела му трябва повече ампери за палене. Трябва да ти бъде от 75 Ah нагоре! Отиди да ти го измерят някъде и да видят дали може да е от това! Успех!
Здравей отново, колега! Благодаря за бързият отговор! При мен се получава моментно раздрусване ( а не тракане ) на двигателя, не подозирам, че е акумулатора. Дали може да е от подгряващите свещи ? Тампоните на двигателя са прегледани и са добре.
Поздрави! :)
Поздрави! :)
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Най-вероятния проблем е дюза или свещи.
Свещите по това време на годината изобщо не се включват
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
колко е синхронизацията?
-
- Автомобил: Фв туран
- Двигател: BMN 2007 г
при мен имаше нещо подобно, най-вероятно имаш и леко забавено въртене от стартера. Проблема се оказа действително в износен стартер - смениха оста и четките, смазване и работата се оправи.
Здравейте отново, колеги! Мисля, че открих проблема - сълзи(изпуска) нафта през гумените уплътнителни О-пръстени на нагнетателната помпа.
- Aprilov
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BMM 2006
Re: Touran2.0TDI DSG.2006г. Силен трус при студен двигател
Здравейте колеги!
Към колегата по-горе - аз имам Фиат 1,9 ТД и имах същия проблем, ноо в много по-голяма степен - причината бе точно тази която ти си заподозрял.
Към колегата по-горе - аз имам Фиат 1,9 ТД и имах същия проблем, ноо в много по-голяма степен - причината бе точно тази която ти си заподозрял.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Touran2.0TDI DSG.2006г. Силен трус при студен двигател
и аз имам такъв проблем но го прави рядко и се съмнявам в акумулатора защото е стар а малко като я покарам се оправя пали си отряз иначе някой сутрин направо ме удря толкова силно подгревни свещи се съмнявам щото бех на диагностика и нищо непоказа а за гумички незнам вече дава ми по-голям разход до като загрее доста ама като загрее добре си идва на място
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”