vw touran 1.9tdi не работи подгрева на огледалата

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
Й. Йорданов
Автомобил: vw touran
Двигател: bxe 2007

vw touran 1.9tdi не работи подгрева на огледалата

Мнениеот Й. Йорданов » Съб 09 яну 2016 13:49

Колеги не ми работи подгрева на двете огледала. Пробвах да го пусна заедно със подгрева на задното стъкло но пак нищо. Търсих в книжката кой предпазител е за огледалата но се оказа че нямат отделен само за тях което значи че са вързани към друга верига на колата а всичко друго си работи. Закачих я с VCDS и няма грешки :screwy . Ако някой знае решение моля да сподели или да каже как се смъкват само стъклата за да видя отива ли напрежение на буксата и от там да се насоча към решаване на проблема. Турана е 2007 год. Благодаря предварително. :flag_bulgaria

Последна промяна от Й. Йорданов на Чет 04 фев 2016 19:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: vw touran 1.9tdi не работи подгрева на огледалата

Мнениеот kris11 » Пон 11 яну 2016 10:42

Защо стъклата? За да счупиш щипките ли? ТЪрси вътре в купето зад огледалото - където е закрепването /нещо като капачка

Й. Йорданов

Мнениеот Й. Йорданов » Вто 19 яну 2016 19:50

Пробвах и махнах капачката но нищо не може да се направи от там. Благодаря за идеята :beer

Й. Йорданов

Мнениеот Й. Йорданов » Нед 31 яну 2016 15:10

Колеги днес се заинатих и си казах, че или ще счупя стъклата или ще ги сваля за да стигна до кабелите, та.......успях да ги сваля здрави и се оказа , че има напрежение на кабелите и на двете огледала 14,2V. След това измерих и съпротивлението на самите стъкла да не би да има вътрешно прекъсване и вече наистина останах като ударен с мокър парцал, не са прекъснати и самите стъкла съпротивлението им беше около 42 ома което значи че има верига. Е хайде сега ако някой може да ми каже на какво прилича това че да не стоплят и градус скапаните ми стъкла :banghead :censored2

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 01 фев 2016 13:09

Й. Йорданов написа:Е хайде сега ако някой може да ми каже на какво прилича това че да не стоплят и градус скапаните ми стъкла :banghead :censored2

Не знам как е реализирано в твоя случай.
при Шаран подгрева на огледалата е заедно с подгрева на задния прозорец. Има и реле за време, което изключва подгрева след около 3 мин.

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Чет 04 фев 2016 10:50

А той не се ли пуска от копчето за огледалата? Нямаш ли позиция за подгрев на него?

Й. Йорданов

Мнениеот Й. Йорданов » Чет 04 фев 2016 19:10

Имам позиция на копчето колега. Вече проблема го реших, като поръчах 2 нови стъкла с подгрев. Оказа се че аз като ги меря с моя най-обикновен мултицет ми дават верига и някакво съпротивление но като отидох при един майстор с професионални уреди и ги закачи се оказа, че вътрешно са прекъснали и двете и ми обясни, че наистина дават някаква верига но като ги пусна под товар прекъсват защото били някакви пътечки от графит. Сега новите нямат грешка :beer . :lock

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”