SHARAN 7M 1999г.AFN Проблем с обтегач...

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
schapcho
Автомобил: VW-Sharan
Двигател: 1999-AFN

SHARAN 7M 1999г.AFN Проблем с обтегач...

Мнениеот schapcho » Сря 13 яну 2016 21:34

Здравейте колеги,имам проблем с обтегача на пистовия ремък...подскача,причегъртва и лампата на акумулатора присветква,като дам по-рязко газ или се натовари мотора.Като не давам газ не свети,но пак се чува някакво чегъртане.Изчетох за подобни проблеми във форума,но ставаше въпрос все за други коли.Но все пак разбрах,че проблема идва от три неща:демпферна шайба на колянов вал(прегледана основно -никакво отклонение),инерционна ролка на алтернатор(свален алтернатор и занесен на динамаджия-по негови думи и по проби от тези казани във форума)работи добре и не е блокирала...и остана само да е обтегача. Смених ролката и пистовия ремък,но...пак същата история и явно остана да е разбит Г-образния болт,някакви втулки,които са вътре и не знам дали и пружината(по постове във форума)...Та въпроса ми е този обтегач подлежи ли на някакъв ремонт с подръчни средства(може и от магазина),продава ли се целият като комплект..(аз намирам само пружината като нова част)...Моля да дадете някакви идеи и ако може линкове от къде може да се закупят тези части или комплект.Намерих втора употреба цялата стойка с всичко в нея,но не знам дали няма и тя да е като моята....,като пипам моят Г-обр.болт играе 3-4 мм.при свален ремък ...Това е помагайте..!

Потребителски аватар
lubo25
Автомобил: Seat Alhambra Tdi
Двигател: AUY

Re: SHARAN 7M 1999г.AFN Проблем с обтегач...

Мнениеот lubo25 » Сря 13 яну 2016 21:57

Здрасти колега ,аз съм със същия шаран и моя обтегач дрънка ама сутрин на студено за някакви секунди и спира то е ясно ,че е за смяна но интересно при теб ,че лампата свети на динамото.Иди го смени де защо намираш само пружината има го целия обтегач и варира от 80лв на гореhttps://www.autopower.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D1%87-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D1%80%D0%B5%D0%BC%D1%8A%D0%BA-vw-sharan-7m-1.9-tdi-d20412c85.html

schapcho
Автомобил: VW-Sharan
Двигател: 1999-AFN

Re: SHARAN 7M 1999г.AFN Проблем с обтегач...

Мнениеот schapcho » Сря 13 яну 2016 22:13

не виждам комплект а само пружината..а алтернатора си зарежда перфектно..

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”