Здравейте след няколко години отсъствие пак съм в отбора - закупих си така желания ван Sharan 1.9 tdi 1Z мотор 1997г . Автомобила е супер, но си има и дребни забележки, които лека по-лека ще отстранявам. Много четох по темата за печки, но нещо не се ориентирах. Историята е следната:
Имам климатроник и същевременно изнесено табло за управление на webasto. То обаче не показва нищо/ кабелите са му закачени/. На едно място чета печката се пуска с климатроника, на друго от панела с натискане на горелката с пламъка или по зададен час. Първото питане е кой му е предпазителя на това чудо на техниката? Като го накарам да светне продължавам с проверка на помпички и другите неща по печката.
За да не пускам нова тема - какъв диагностичен кабел да си закупя за да си чета аз нещата, включително и по възможност печката ;) ?
Благодаря предварително на всички!
Здравейте отново вече с VW Sharan, но проблем с печката му :)
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Здравейте отново вече с VW Sharan, но проблем с печката му :)
Честито. Има 1 тема за печките - там трябваше да си пуснеш поста за да е всичко накуп за печките. ВагКОм 311 ти е достатъчен за возилото, за печката не знам . Но си посочи модела /буквено цифреното означение/ на печката , мога да поровя при руснаците по въпроса.
А и питай радотом - той навлезе в печкините неуредици
А и питай радотом - той навлезе в печкините неуредици
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
По принцип печката на шаран 1997г е eberspacher D3WZ. Намира се под прага на задна лява врата и страда от изгниващи кабели (може за това да не ти свети таймера). С кабела за диагностика за vagcom не се чете печката защото диагностчната жица на печката свътшва при куплонга и не продулжава към колата.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Тази печка е слагана допълнително предния пост на колегата е прав вебасто слагат на модели без климатроник. Отиди при специалисти щом няма ток до таймера може нарочно да са я отрязали заради проблем.
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”