VW Sharan 1.9 TDI 110k.c. AFN проблем с паленето

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
bai_peio
Автомобил: Volkswagen Sharan
Двигател: AFN

VW Sharan 1.9 TDI 110k.c. AFN проблем с паленето

Мнениеот bai_peio » Вто 16 фев 2016 8:12

Здравейте Колеги,

Казвам се Петър и от няколко дни имам и аз Шаран(VW Sharan 1.9 TDI 110k.c 1997г.), но ми излезе един проблем!
Когато е топла колата пали по трудно отколкото когато е студена.
Тук трябва да уточня че на колата са и сменени ангренажен и малък ремък с ролки и масло(където трябва да спомена, че филтрите не са сменяни-нито един, което за мен е чиста глупост да смениш масло щото си имал ама да не смениш филтъра(масления) другото което е, че акомулатора ми се вижда малък за тази кола - няма лепенки но не е повече от 75А. От общи познати знам че зимата колата е палела без проблеми на -15градуса, а и те потвърдиха за ремъците че са сменени.

Ако не е тази чудесия с паленето съм страшно доволен от ширина и удобство в тази машина, вози плавно не усеща всяка неравност на пътя - абе голям кеф - а и върви.

И още едно питане на бордкомпютъра под 6.6(извънградско) разход не можах да я сваля - но незнам дали показва моментен или среден разход - не ми е много ясно тоя комп и копчетата от които се управлява - кое за какво е и какво показва.

Надявам се някой по в час да ми даде някакъв съвет или ориентир.

Поздрави на всички.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: VW Sharan 1.9 TDI 110k.c. AFN проблем с паленето

Мнениеот radotom » Вто 16 фев 2016 8:17

Здрасти, Петьо
Добре дошъл в необятния отбор на трудно палещите топли ВАГини! :mhihi
Проблема се решава лесно.
И е дъвкан, дъъъъвкан... :no

Ето част от темите, излизащи с Търсачката )не всички са за топлия старт - повечето):
search.php?keywords=%D1%82%D0%BE%D0%BF%D1%8A%D0%BB+%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82&terms=all&author=&fid%5B%5D=24&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Сря 17 фев 2016 3:42

Акумулатора никак не е малък. На изправно тди му трябват не повече от 65А. Мисля че даже 74А е по каталог. Колкото до разхода 6,6 е добре но зависи от скоростта и натискането на педала. Нулира се като се задържи копчето докато не стане на черти. Иначе ако не са барани мг. Може да отчита горе долу верно но с мг около 3 ще показва повече от реалното.

bai_peio

Мнениеот bai_peio » Пет 19 фев 2016 14:11

Здравейте,

Днес минах през "ifidik" във Варна, който ми каза, че имам два варианта или да си сменя стартера или да ми разчовърка мозъка на шаранчето и остава да се чуем за да се уговорим кога точно ще го оправи, че в момента беше много зает и няма как да остави поети ангажименти.

ще пиша пак след интервенциите.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 19 фев 2016 16:29

Определено препоръчвам 'И дветв, чадо, и двете!' :mhihi
Преди да бъде пипнато в мозъка на моето Сафридче си беше жив мъртвец! :thumb_down
След това взе, че тръгна :a040 Паралелно с това ми беше оправен топлия старт.
Чааак края на тази есен си свалих стартера и за 3-4 часа си му направи профилактика и... се оказа, че спестих 160 лв от нов акумулатор! :mhihi

Потребителски аватар
messut
Автомобил: Vw Sharan 1.9 Tdi 110 ps [81 kw]
Двигател: AVG 1999

Мнениеот messut » Чет 10 мар 2016 22:35

И аз го имам вече тоя проблем с топлото палене. Пали, но върти повече. Струва ми се че звука на самото въртене на стартера не е като преди, Явно си иска една профилактика. Но и акумулатора ми си иска дозареждане въпреки, че е 110 амперов с 850 А стартов ток

bai_peio

Мнениеот bai_peio » Пет 18 мар 2016 15:19

Здравейте,
Отдавна не съм писал защото нямам време.
Проблемът ми с паленето се разреши малко случайно, но задоволително.
Бях в Силистра и един познат ме заведе при едно момче в Айдемир(кв.Деленките), което ми оправи колата за по малко от половин ден.
Сменено е едно уплътнение на помпата(просълзявало малко нафта от него) и е оправил настройките за количеството подавана нафта(поне това ми каза).
:)
Сега си пали без проблем - топла - студена - еднакво . :th_up

Потребителски аватар
messut

Мнениеот messut » Нед 20 мар 2016 22:03

Радвам се , че си оправил проблема колега. Сега остава и аз да го оправя. При мен няма течове от помпата. Забелязах, че когато колата е топла пали когато оборотите на двигателя стигнат 200 об/мин. Явно няма мощ самия акумулатор, Зареждането на празен ход е 13.5 V. При форсиране стига 13.7- 13.9 V. И понякога колата вдига от само себе си оборотите на празен ход на 1000. При гасене и запалване отново се нормализират.

Потребителски аватар
bobitur

Мнениеот bobitur » Чет 24 мар 2016 10:53

Има много теми за пробленно топло палене. Виж си темп. Датчик щом топла вдига оборотите на празен ход. Ако има проблем с топлия старт и някой е решил да го скрие най често се шунтира точно него. Или слагат съпротивление или му режат кабелите някъде където не можеш да ги видиш.

Потребителски аватар
messut

Мнениеот messut » Чет 24 мар 2016 21:44

Принципно вдига обороти и топла и студена. Преди го правеше много рядко- на 3-4 месеца един път. Но сега вече всеки ден. Тази вечер запалих и след няколко секунди вдигна оборотите на 1000. Забелязах, че при вдигнати обороти като я изфорсирам на повече от около 2000 обороти при падането им се чува едно "цък" от към бушониерата. При нормалните си обороти на празен това цъкане го няма. Да ли проблема се крие в някакво реле?

Извинявам се , но не исках да отворя нова тема. :rolleyes

Потребителски аватар
samet_1984
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samet_1984 » Пет 25 мар 2016 19:28

messut написа:Принципно вдига обороти и топла и студена. Преди го правеше много рядко- на 3-4 месеца един път. Но сега вече всеки ден. Тази вечер запалих и след няколко секунди вдигна оборотите на 1000. Забелязах, че при вдигнати обороти като я изфорсирам на повече от около 2000 обороти при падането им се чува едно "цък" от към бушониерата. При нормалните си обороти на празен това цъкане го няма. Да ли проблема се крие в някакво реле?

Извинявам се , но не исках да отворя нова тема. :rolleyes

Този проблем и аз го имах ,но от доста време не забелязах да вдига обороти.Аз предполагам
че се оправи след смяната на вакуумните маркучи,но не съм сигурен на 100%.

Потребителски аватар
messut

Мнениеот messut » Сря 30 мар 2016 19:20

Горе- долу към колко метра маркуч отива за смяната и колко мм е вътрешния диаметър? Днеска смених температурния датчик с един китайски топран за 8 лв , но проблема си остана.Не ми пречи да си я карам така, но факта че не си работи както трябва много ме дразни. Също ме дразни и проблема с топлия старт и премигването на лампата за спирачната течност.

Потребителски аватар
v_savov67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот v_savov67 » Пон 02 май 2016 19:54

Имах същия проблем оказа се че на стартера му бяха заминали четките , смених си ги и за сега вече 3-та година всичко си работи. МОЛЯ.

Потребителски аватар
bakalovag
Автомобил: Skoda Oktavia
Двигател: 1.9 TDI AHL

Мнениеот bakalovag » Пон 02 май 2016 22:56

Колеги проблема с топлия старт е решен и в друг форум, а ако не стане се решава софтуерно. И стартери правих и акумулатори нови купувах но всичко беше временно и не така както трябва да бъде. След намесата на един приятел всичко се оправи. Ето ви линк към това за което говоря: http://skodaclub.bg/forum/index.php?/to ... %B2%D0%B8/
Аз преди 3 години карах Шаран и нямаше кой да ми каже как да се справя с топлото палене, а сега карам Октавия и проблема е решен. Даже моята от Италия внос беше шунтирана със съпротивление което което лъже компютъра, че колата е студена но при палене винаги се из форсираше. Сега всичко си е ОК след софтуерна намеса.

Потребителски аватар
bobitur

Мнениеот bobitur » Чет 26 май 2016 21:24

И как го реши проблема? Явно целта ти е да се регистрираме в шкода форума и да видим нещо което много преди темата е дискотирано тук.

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”