Здравейте колеги.
Знае много за белия конденз по капачката на маслото, който обикновено е по бензиновите мотори, но при мен на капачката има черен конденз и като се появи двигателя почва да губи мощност при ускорение на ниските обороти и пуши отзад черен дим, като за високите скорости няма проблем.
Като изчистя този конденз малко се пооправя колата и ми е вече навик като се появи проблема да си чистя капачката за маслото, но пак понякога изпушва като при това се получава кратко намаляване на тръгването и ако задържа така газта пуши като крематориум, но като подам повечко газ спира да пуши и потегля рязко.
Обиколих сервизи и уж се пооправя временно, че дори и от самосебе си, но след време пак се появява проблема.
Интересното е, че се наложи маркуча за вакуума към турбото да се върже с тел за да не го изплюва, а уж само вакум май трябва да има, а не налягане.
Днес ми дойде една свежа мисъл, дали няма да е от кутията за въздушния филтър, че има някои от болтовете които не се затягат а се въртят свободно и да се получава объркване на двигателя ако влиза въздух за това, че не е здраво притиснат капака на филтъра и ще го оправям това, но надали ще изчезне черния конденз от това и не знам дали е нормално да го има след като маслото е сменяно преди 4 000 км.
Черен конденз на маслената капачка и губи мощност Touran 2006 TDI
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”