Здравейте колеги, откъде мога да го купя този датчик нов, че не го намирам нещо ?
Автомобила е Sharan 2002, 1.9 tdi 4motion, AUY
Води се датчик за външна температура G17 (F38) и се намира закачен зад решетката на левия халоген.
Някакви идеи ?
Също ме интересува, може ли да се сложи допълнителен бутон (и какъв да е ?) на централната конзола , където са бутоните за отопление на стъклата и др., който да пуска и спира печката (догревател е само, не е автономна) когато пожелая, щото за къси разстояния постоянно се пуска и спира, в което няма много смисъл а и както знаем тия печки дават лесно фира ... В момента съм сложил ключе на черния кабел който е в левия праг, не съм сигурен дали е към датчика, но по съвет на колега го направих и работеше ... (докато датчика беше ОК), но ми се ще да сложа бутон като оригиналнте и да е на централната конзола - мога ли например да сложа същия бутон като тоя за отопление на задното стъкло ?
Датчик за външна температура - G17, откъде да купя нов ?
- miro_toyaga
- Автомобил: Sharan 18t 20v 2008 automat
- Двигател: AWC
Re: Датчик за външна температура - G17, откъде да купя нов ?
kolega термо шалтера на печката се намира на рамото на предните чистачки точно над шофиора прекъсваш го с едно ключе и си ок за спиране и пускане аз тека направих и може да си го сложиш където искаш
колега това мисля че е номера на датчика 1j0919379a за външна температура и го има във евро о7
колега това мисля че е номера на датчика 1j0919379a за външна температура и го има във евро о7
Последна промяна от miro_toyaga на Нед 04 дек 2016 21:30, променено общо 1 път.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Проблема е в буксата/кабелите към датчика.
-
- Автомобил: VW Sharan 1.9 TDI 4motion
- Двигател: AUY 2002
Благодаря за отговора колега, как да го разпозная този термо шалтер и как се стига до него - от купето или от двигателя, много ли трябва да се разглабя ?
Може би точно към него води черния кабел от прага, на който съм поставил ключе. И може би в него е проблема ми - печката не се запуска, на 18ти канал я проверих - няма никакви грешки, но като тествам с VCDS датчика за външна температура ми дава винаги OFF и затова не се запуска печката. Та може би тоя шалтер да прави проблем а не самия термо датчик - на таблото си ми показва външната температура ... но все пак искам и датчика да сменя с нов, щото нещо е правено/връзвано там също и е заливан със смола ...
Може би точно към него води черния кабел от прага, на който съм поставил ключе. И може би в него е проблема ми - печката не се запуска, на 18ти канал я проверих - няма никакви грешки, но като тествам с VCDS датчика за външна температура ми дава винаги OFF и затова не се запуска печката. Та може би тоя шалтер да прави проблем а не самия термо датчик - на таблото си ми показва външната температура ... но все пак искам и датчика да сменя с нов, щото нещо е правено/връзвано там също и е заливан със смола ...
- miro_toyaga
трябва да свалиш кората под чистачките и там на едното неподвижно рамо седи на стойка беше син по спомен и може да се е предал като датчик
-
Да - изглежда е същия датчика - 1j0919379a
А номера на термо шалтера дали го знае някой ?
А номера на термо шалтера дали го знае някой ?
- messut
- Автомобил: Vw Sharan 1.9 Tdi 110 ps [81 kw]
- Двигател: AVG 1999
Така и не разбрах датчика за външната температура и термо шалтера за печката еднакво нещо ли са или различни и на различни места?Предварително се извинявам за тъпия ми въпрос.
-
Ами и аз доскоро си мислех, че е само едно нещо - датчик за външна температура (от който взима инфо и печката), който се намира зад решетката на левия халоген и от който зависи показването на температурата на таблото и на дисплея на климатика (не знам дали играе и др. роля, например за параметрите на сместа на двигателя).
Но явно се оказва че има и друг , който реално играе в пускането/спирането на печката ... термо шалтер му казват тук (не знам дали е и датчик).
Това в което не съм сигурен е, дали между тези 2 датчика има някаква връзка и дали и 2та се ползват от печката.
Който знае, моля да поясни дали е така и кой датчик за какво служи ?
Но явно се оказва че има и друг , който реално играе в пускането/спирането на печката ... термо шалтер му казват тук (не знам дали е и датчик).
Това в което не съм сигурен е, дали между тези 2 датчика има някаква връзка и дали и 2та се ползват от печката.
Който знае, моля да поясни дали е така и кой датчик за какво служи ?
- miro_toyaga
тека термо шалтера е син температурен датчик на фолцваген и седи на рамото на чистачката пред шофиоре отдолу заврян сташно добре
датчика на въшната температура седи дето казвате вие и се ползва от климатроника и за тъблото
двата неса свързани понеже печката си има елетроника в нея имери водата която влиза и и злиза от нея зада си регулира пламъка
датчика на въшната температура седи дето казвате вие и се ползва от климатроника и за тъблото
двата неса свързани понеже печката си има елетроника в нея имери водата която влиза и и злиза от нея зада си регулира пламъка
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”